Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΣΤΕΕΑ: `Αμεσο αρνητικό αντίκτυπο στον Τουρισμό θα έχει η αύξηση ΦΠΑ

ΣΤΕΕΑ: `Αμεσο αρνητικό αντίκτυπο στον Τουρισμό θα έχει η αύξηση ΦΠΑ

“`Αμεσο αρνητικό αντίκτυπο στον Τουρισμό, του οποίου η σεζόν ξεκίνησε από 1 Απριλίου, ημέρα εφαρμογής του μέτρου” επισημαίνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) ότι “θα έχει η αύξηση […]

`Αμεσο αρνητικό αντίκτυπο στον Τουρισμό, του οποίου η σεζόν ξεκίνησε από 1 Απριλίου,<...> ημέρα εφαρμογής του μέτρου” επισημαίνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) ότι “θα έχει η αύξηση του ΦΠΑ”. “Για άλλη μια χρονιά”, προσθέτει “το Ελληνικό Τουριστικό προϊόν θα εμφανισθεί ακριβό αναγκάζοντας πολλές τουριστικές επιχειρήσεις να απορροφήσουν το επιπλέον κόστος για να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα, χειροτερεύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τα αποτελέσματα τους”.

Αν και ο Σύνδεσμος, όπως ισχυρίζεται σε πρόσφατη ανακοίνωση του “κατανοεί την ανάγκη για αντιμετώπιση των Δημοσίων Ελλειμμάτων και τη βελτίωση που θα επιφέρει μακροπρόθεσμα στην Ελληνική Οικονομία”, ωστόσο πιστεύει ότι η Κυβέρνηση:


  1. Θα μπορούσε στα πλαίσια της από κοινού προσπάθειας για την οικονομική ανάπτυξη να συζητά εκ των προτέρων με τους φορείς Τουρισμού την λήψη τέτοιων μέτρων
  2. .
  3. Θα πρέπει να σχεδιάσει και εφαρμόσει μέτρα για τη μακρόχρονη ανάπτυξη του Τουρισμού στην Ελλάδα
  4. .
  5. Επιβάλλεται να επιλύσει επιτέλους τα προβλήματα που ταλανίζουν την κλάδο Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων.

Ενώ, κλείνοντας την ανακοίνωση του, ο ΣΤΕΕΑ τονίζει ότι “ακόμα και η αυστηρή Οικονομική Πολιτική, η οποία έχει συμφωνηθεί στο Μάαστριχ, είναι σήμερα υπό επανεξέταση λαμβάνοντας υπ` όψιν την οικονομική ύφεση και τον χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, που αντιμετωπίζει η Ευρώπη”.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024