Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΡυθμίσεις για τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων εξήγγειλε χτες ο Λιάσκος

Ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων εξήγγειλε χτες ο Λιάσκος

Ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, με τις οποίες απλοποιούνται οι διαδικασίες για την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα υλοποιούνται προεκλογικές δεσμεύσεις που αφορούν σε ασφαλιστικά θέματα, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης…

Ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, με τις οποίες απλοποιούνται οι διαδικασίες<...> για την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα υλοποιούνται προεκλογικές δεσμεύσεις που αφορούν σε ασφαλιστικά θέματα, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων Ελλάδος.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Λιάσκος ανέφερε, ότι από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης προωθούνται μέτρα που αφορούν:

  • Μείωση των δικαιολογητικών για την αδειοδότηση των κυρίων και μη τουριστικών καταλυμάτων. Η επιτροπή, που έχει επεξεργασθεί το θέμα έχει εισηγηθεί τον περιορισμό των δικαιολογητικών για την απόκτηση της άδειας σε τέσσερα δικαιολογητικά και αναμένεται η κατάθεση της σχετικής διάταξης στο νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό, που θα κατατεθεί στην βουλή εντός του μήνα Απριλίου.
  • Απλοποιούνται για τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων μικρής δυναμικότητας οι διαδικασίες για την εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Παράλληλα, εξετάζεται η επίλυση του προβλήματος της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και για τις επιχειρήσεις, που έχουν καταθέσει αίτηση έκδοσης ειδικού σήματος λειτουργίας βάσει των νόμων 2741/99 & 2919/2001 και βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
  • Προχωρά η διαμόρφωση νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με την προμήθεια και αποστολή στους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, από την συνομοσπονδία του κλάδου ή των τοπικών ομοσπονδιών σας, των τιμοκαταλόγων και εγκεκριμένων εντύπων δήλωσης τιμών.
  • Σε συνεργασία με το Υπουργείο Απασχόλησης προχωρά το θέμα της υλοποίησης της προεκλογικής δέσμευσης, έτσι ώστε οι επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων & διαμερισμάτων να μπορούν να εντάσσονται σε ένα μόνο κύριο ασφαλιστικό φορέα με επιλογή τους και ανεξάρτητα από την εξασφάλιση εισοδηματικού κριτηρίου.

Παράλληλα, σημείωσε ο Υφυπουργός ότι “ο ΕΟΤ με την νέα διάρθρωση του και την αναδιοργάνωση και στελέχωση των ΠΥΤ στην Περιφέρεια, δίνει λύση στα μακροχρόνια προβλήματα του κλάδου σας, προχωρώντας στην απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την ταχεία εξυπηρέτηση και πληροφόρηση του τουριστικού επιχειρηματία”.

Στη συνέχεια, ο κ. Λιάσκος, αναφερόμενος σε γενικότερα θέματα που αφορούν στην τουριστική πολιτική, σημείωσε ότι “οι πρώτες αποφάσεις του νέου Υπουργείου αφορούσαν, στην επίλυση των σημαντικών ζητημάτων, που ανέκυψαν κατά την διαδικασία μετάβασης στο νέο σύστημα κατάταξης των καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά”. Παράλληλα, όπως τόνισε, “με ταχύτερους ρυθμούς απορροφούνται τα κοινοτικά κονδύλια στον τομέα τουρισμού” και υπενθύμισε ότι “στα πλαίσια του άξονα 2 του ΕΠΑΝ και το μέτρο 2.2. αυξήθηκε ο προϋπολογισμός κατά 27 εκατ. ευρώ, γεγονός που θα δώσει την δυνατότητα να προκηρυχθούν νέοι κύκλοι των δράσεων 2.2.2 και 2.2.3.”.

Ακόμα, υπογράμμισε το γεγονός ότι “η απορρόφηση για το Α` τρίμηνο του 2004 ήταν για το μέτρο εκσυγχρονισμού των ΜΜΕ (Μικρομεσαίων επιχειρήσεων – καταλυμάτων) 12% και το ανεβάσαμε τέλος του 2004 στο 36%. Ενώ, συμπλήρωσε, ότι “για πρώτη φορά εντάχθηκε νέο πρόγραμμα ποσού 3 εκατ. ευρώ στην δράση 8.1.6.2. Συνεχιζόμενη κατάρτιση εργαζομένων σε μικρότερες ΜΜΕ και ΠΜΕ, που απευθύνεται σε μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, όπως τα καταλύματα, για την τουριστική κατάρτιση και εκπαίδευση”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024