Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜεγάλο το ενδιαφέρον του δήμου Ιητών για αεροπορικές συνδέσεις

Μεγάλο το ενδιαφέρον του δήμου Ιητών για αεροπορικές συνδέσεις

“Δεν φαίνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να υπάρχει θετικός απόηχος της δημοσιότητας, που απέκτησε η Ελλάδα λόγω της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων”, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ιητών, κ. Γεώργιος […]

“Δεν φαίνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να υπάρχει θετικός απόηχος της δημοσιότητας, που απέκτησε η Ελλάδα<...> λόγω της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων”, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ιητών, κ. Γεώργιος Πουσσαίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της έκθεσης `Τουριστικό Πανόραμα 2005`.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην τουριστική κίνηση του νησιού, ο κ. Πουσσαίος ανέφερε ότι “στην Ίο το 2004 κατεγράφη μείωση της τουριστικής κίνησης κατά 20% σε σχέση με το 2003″, ενώ επισήμανε ότι “τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το 2005 δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ο Δήμος Ιητών έχει προχωρήσει σε έργα για τη βελτίωση των γενικών υποδομών του νησιού. Κύριο ζητούμενο για το νησί, πάντως, είναι η δημιουργία διαδρόμου προσγείωσης / απογείωσης μήκους περίπου 600 μέτρων, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από ξένη ιδιωτική εταιρία για την αεροπορική σύνδεση μικρών νησιών των Κυκλάδων, όπως η Κύθνος, η Ίος κ.λ.π. με μικρά αεροσκάφη.

Η Ίος συγκεντρώνει ως επί το πλείστον νεανικό τουρισμό και αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού θα ενισχύσει και στο μέλλον, στοχεύοντας στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Πουσσαίος, “προωθούνται και άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο θαλάσσιος τουρισμός, ενώ συμπλήρωσε ότι “φέτος η Ίος είναι προορισμός του ιστιοπλοϊκού `Ράλι Αιγαίου`. Τέλος, σημείωσε ότι “η σοβαρή προσπάθεια, που έγινε για προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στο νησί απέτυχε λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024