Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΘετικά μηνύματα από την Ιταλική αγορά

Θετικά μηνύματα από την Ιταλική αγορά

Η ιταλική τουριστική αγορά είναι ιδιαίτερα δυναμική και το μερίδιο που κατέχει η χώρα μας στον εξερχόμενο τουρισμό -και ανέρχεται στο 7% περίπου- έχει πολλές προοπτικές και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. […]

Η ιταλική τουριστική αγορά είναι ιδιαίτερα δυναμική και το μερίδιο που κατέχει η χώρα μας στον εξερχόμενο τουρισμό<...> -και ανέρχεται στο 7% περίπου- έχει πολλές προοπτικές και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.
Αυτό είναι το συμπέρασμα των επαφών και συνομιλιών που είχε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος με εκπροσώπους των μεγαλύτερων τουριστικών οργανισμών της Ιταλίας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης BIT<.> 2000 που πραγματοποιείται στο Μιλάνο.
Για το 2000 οι εκτιμήσεις των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων, όσον αφορά στις μετακινήσεις των Ιταλών τουριστών προς την Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα θετικές.
Για το 1999, τα επίσημα στοιχεία για την τουριστική κίνηση Ιταλών προς την Ελλάδα, δείχνουν ότι η ελληνική τουριστική αγορά ξεπέρασε ανώδυνα και με θετικό τρόπο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία.
Ο αριθμός των επισκεπτών από την Ιταλία στη χώρα μας, το χρόνο που πέρασε κινήθηκε στους 700.000 περίπου.
Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος, στο πλαίσιο των επαφών και συνομιλιών που είχε με τουριστικούς παράγοντες συναντήθηκε και με τον γενικό διευθυντή του Ιταλικού Οργανισμού Τουρισμού (ENIT) Dott. Piergiorgio Togni με τον οποίο συζήτησε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος για τον τουρισμό.
Ο Dott. Togni έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο που υλοποιείται η διαφημιστική καμπάνια για τον τουρισμό στη χώρα μας και ανέφερε ότι ο Ιταλικός Οργανισμός Τουρισμού προετοιμάζεται να κινηθεί σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Κίνα, όπου ήδη ο ΕΟΤ έχει ανακοινώσει το άνοιγμα και τη λειτουργία γραφείων.
Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, συμμετέχει στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση BIT 2000, όπου ολοκληρώνεται την Κυριακή, με περίπτερο 600 τ.μ. και 20 συνεκθέτες (Ο.Α., ναυτιλιακές εταιρίες, Περιφέρειες και τουριστικές επιχειρήσεις).
Το ελληνικό περίπτερο, συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες της έκθεσης και η κίνηση ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024