Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣε δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου προς τη Σέριφο ο Λιάπης

Σε δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου προς τη Σέριφο ο Λιάπης

Σε δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου από το Νέο Φάληρο στη Σέριφο συμμετείχε χτες ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνίας, κ. Μιχάλης Λιάπης. Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη πτήση υδροπλάνου, που γίνεται προς […]

Σε δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου από το Νέο Φάληρο στη Σέριφο συμμετείχε χτες ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνίας, κ. Μιχάλης Λιάπης.<...> Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη πτήση υδροπλάνου, που γίνεται προς τα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα στις Κυκλάδες, ενώ σύντομα προγραμματίζονται πτήσεις υδροπλάνων, που θα συνδέουν τακτικά διαφόρους προορισμούς του Αιγαίου, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την Αθήνα.

Να τονιστεί ότι η εφαρμογή της σχετικής, αλλά και πρόσφατης νομοθεσίας (Νόμος για την ίδρυση και λειτουργία των Εμπορευματικών Κέντρων) ανοίγει νέους ορίζοντες και στις συγκοινωνιακές συνδέσεις των νησιών μας, τόσο μεταξύ τους όσο και με την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς προβλέπει τη δημιουργία αεροδρομίων σε υδάτινες επιφάνειες (θάλασσες και λίμνες), που θα εξυπηρετούν τη συγκοινωνιακή σύνδεση κυρίως των νησιών, καθώς και την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών μεταφοράς προσώπων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης “για πρώτη φορά ιδρύονται και λειτουργούν εταιρίες υδροπλάνων στην Ελλάδα. Ένα μέσο σύγχρονο, ωραίο και ασφαλώς χρήσιμο, αφού η χώρα μας περικλείεται από τόσα πολλά νησιά. Ένα μέσο, που εξυπηρετεί τις συγκοινωνιακές ανάγκες, συνδέοντας τις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά της άγονης γραμμής. Ταυτόχρονα τα υδροπλάνα θα συμβάλλουν στην περαιτέρω τουριστική μας ανάπτυξη αλλά και στην επίλυση προβλημάτων εκτάκτου ανάγκης.

“Είμαι βέβαιος” πρόσθεσε “ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτό το νέο μέσο και με το Νομοθετικό πλαίσιο που καθιερώσαμε, αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό, μπορούν αυτές οι μεταφορές να αναπτυχθούν περισσότερο, εξασφαλίζοντας την ποιότητας της ζωής μας και την βελτίωση της καθημερινότητάς μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024