Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτο Λουξεμβούργο ο Έλληνας Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών

Στο Λουξεμβούργο ο Έλληνας Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών

Για το Λουξεμβούργο αναχώρησε χτες, Πέμπτη 21 Απριλίου 2005, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, προκειμένου να παραστεί στη σημερινή σύνοδο των ομολόγων του της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ορισμένα […]

Για το Λουξεμβούργο αναχώρησε χτες, Πέμπτη 21 Απριλίου 2005, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης,<...> προκειμένου να παραστεί στη σημερινή σύνοδο των ομολόγων του της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ορισμένα από τα θέματα της Συνόδου ήταν το νέο καθεστώς χρέωσης για τη χρήση των υποδομών (Ευρω-βινιέτα), θέματα ασφάλειας πτήσεων στις αερομεταφορές, η εξασφάλιση όρων ποιότητας στις σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων, κ.ά.

Στην παρέμβασή του ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, υποστήριξε την ανάγκη συγκράτησης του κόστους μεταφοράς των αγαθών σε λογικά επίπεδα, ώστε οι μεταφορείς των περιφερειακών κρατών να συμμετέχουν με ίσους όρους στην ευρωπαϊκή αγορά μεταφορών. Υποστήριξε επίσης, την ανάγκη παροχής μεγαλύτερου ποσοστού εκπτώσεως στους συχνούς χρήστες του οδικού δικτύου.

Στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, συζητήθηκε το θέμα των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των επιβατών διεθνών σιδηροδρομικών γραμμών, με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και ελκυστικότητας αυτού του τρόπου μεταφοράς. Ο Έλληνας Υπουργός υποστήριξε μεταξύ άλλων, τη θέσπιση ενός διεθνούς και ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης και κράτησης των εισιτηρίων, καθώς επίσης και τη λήψη μέριμνας για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Τέλος στις αεροπορικές μεταφορές, ο κ. Λιάπης υποστήριξε τη θέσπιση μέτρων διαφάνειας ώστε οι επιβάτες των αεροπορικών μεταφορών να γνωρίζουν `το ποιόν` των αεροπορικών εταιριών, με τις οποίες μετακινούνται και να αποφεύγουν εκείνες στις οποίες έχουν επιβληθεί απαγορεύσεις για λόγους ασφάλειας πτήσεων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024