Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΜε λουκέτο απειλούνται τα μικρά ξενοδοχεία της Λάρνακας

Με λουκέτο απειλούνται τα μικρά ξενοδοχεία της Λάρνακας

Σε κλείσιμο φαίνεται να οδηγούνται οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες της Λάρνακας, αφού οι ιδιοκτήτες τους αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες λειτουργίας τους οδηγούνται άλλοτε με τη θέληση τους και άλλοτε […]

Σε κλείσιμο φαίνεται να οδηγούνται οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες της Λάρνακας, αφού οι ιδιοκτήτες τους αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν<...> στις ανάγκες λειτουργίας τους οδηγούνται άλλοτε με τη θέληση τους και άλλοτε εξαναγκαζόμενοι λόγω συνθηκών και παραμέτρων στην αλλαγή χρήσης και στη μετατροπή τους σε διαμερίσματα ή γραφεία.

Όπως μάλιστα δήλωσε και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Λάρνακας κ. Φώτης `Αδωνης στην τοπική εφημερίδα `Πολίτης`, “πλέον τα κόστη λειτουργίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ με τη νέα πολιτική του ΚΟΤ για αναβαθμίσεις, οι ιδιοκτήτες αυτών των μονάδων το σκέφτονται διπλά προτού προχωρήσουν σε βελτιώσεις. Και τούτο διότι απαιτούνται πολλά χρήματα για αναβαθμίσεις και διερωτούνται οι ιδιοκτήτες πότε θα μπορέσουν να κάνουν απόσβεση, όταν η ζήτηση παραμένει μειωμένη και μόνο τρεις μήνες το καλοκαίρι υπάρχει ικανοποιητική κίνηση. Είναι γι` αυτό το λόγο που ήδη αρκετοί ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχείων σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθούν”.

Χαρακτηριστικά επίσης ο κ. `Αδωνης ανέφερε ακόμη πως “εάν δεν ολοκληρωθούν κάποια σημαντικά έργα υποδομής στη Λάρνακα, όπως είναι η ανακατασκευή της Στρατηγού Τιμάγια και του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, αλλά και η ανάπτυξη της μαρίνας και του λιμανιού, η πόλη δεν έχει κανένα μέλλον όσον αφορά στην τουριστική βιομηχανία”. Προσθέτοντας ότι “κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν πρόκειται, υπό τις σημερινές συνθήκες στην πόλη (διυλιστήρια, εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών κ.λ.π.), να επενδύσει για να ανεγείρει νέες ξενοδοχειακές μονάδες”. Η Λάρνακα χρειάζεται επειγόντως τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία για να μπει για τα καλά στο παιχνίδι του τουρισμού και να ξεφύγει από τη σημερινή μιζέρια”, κατέληξε ο κ. `Αδωνης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024