Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒομβιστικές επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές του Καΐρου

Βομβιστικές επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές του Καΐρου

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων το απόγευμα του M.Σαββάτου στο Κάιρο, με στόχο κυρίως τουρίστες που επισκέπτονταν την Αιγυπτιακή πρωτεύουσα αναστάτωσαν το κέντρο της πόλης δημιουργώντας ανησυχίες για τις επιπτώσεις στον τουρισμό…

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων το απόγευμα του M.Σαββάτου στο Κάιρο, με στόχο κυρίως τουρίστες που επισκέπτονταν<...> την Αιγυπτιακή πρωτεύουσα αναστάτωσαν το κέντρο της πόλης δημιουργώντας ανησυχίες για τις επιπτώσεις στον τουρισμό.

Η πρώτη έκρηξη, σημειώθηκε πολύ κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου, όπου βρίσκονται τα ευρήματα από τον τάφο του Τουταγχαμών και άλλων Φαραώ.

Ένας καμικάζι και δύο γυναίκες με φερετζέ πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον τουριστών το Μ. Σάββατο στο Κάιρο, με συνέπεια να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματισθούν οκτώ, ανακοίνωσαν επίσημοι κύκλοι των υπηρεσιών ασφαλείας του Καΐρου.

Ένας Αιγύπτιος σκοτώθηκε και επτά άτομα τραυματίσθηκαν κοντά στο μουσείο του Καΐρου και όπως ανακοίνωσαν οι αρχές πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Στην άλλη επίθεση- η πρώτη στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου που πραγματοποιείται από γυναίκες, δύο γυναίκες άνοιξαν πυρ εναντίον τουριστικού λεωφορείου στην περιοχή Al-Sayeda Aisha, στο νότιο Κάιρο, αλλά αστόχησαν, ανακοίνωσε ο διευθυντής των υπηρεσιών ασφαλείας του Καΐρου Nabil el-Ezabi.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αρχών μετά την αποτυχία της επιχείρησης η μια γυναίκα πυροβόλησε την άλλη και τη σκότωσε ενώ η ίδια τραυματίσθηκε πιθανότατα στην προσπάθεια της να αυτοπυροβοληθεί.

Οι τραυματίες της πρώτης επίθεσης είναι τρεις Αιγύπτιοι, ένα ζευγάρι Ισραηλινών, μια Ιταλίδα και ένας Σουηδός. “Η κατάσταση όλων των τραυματιών είναι σταθερή και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο” ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Ahmed El Maghraby.

Η βομβιστική επίθεση στο μουσείο του Καΐρου, ένα από τα πλέον δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Αιγύπτου ήταν επίθεση αυτοκτονίας δήλωσε ο Ezabi.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών ο βομβιστής ονομαζόταν Ihab Youssri Yassin και ήταν φυγόδικος μέλος της οργάνωσης που είχε πραγματοποιήσει στις 7 Απριλίου την επίθεση στην αγορά Αλ Χαλίλι του Καΐρου όπου είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις τουρίστες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ο Yassin πήδηξε από τη γέφυρα στο κέντρο της πλατείας όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι τουρίστες και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. “Βρήκαμε τα χαρτιά και την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης στην αγορά Αζχάρ”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Aλλες πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι κάποιος πέταξε μια βόμβα από τη γέφυρα η οποία βρίσκεται πίσω από το μουσείο.

Ωστόσο το πτώμα του δράστη βρέθηκε ανάσκελα μέσα σε μια λίμνη αίματος κάτω από τη γέφυρα. Το κεφάλι του έλειπε αλλά το υπόλοιπο σώμα ήταν σχεδόν ανέπαφο. Φορούσε ένα ανοιχτόχρωμο γαλάζιο πουκάμισο και σκούρο παντελόνι.

Σε ισλαμική σελίδα του διαδικτύου αναφέρεται ότι οι “Ταξιαρχίες του μάρτυρα Αμπντάλα Αζαμ” αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα εναντίον τουριστών στο Κάιρο, ωστόσο ελέγχεται από τις αρχές η αυθεντικότητα του μηνύματος.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από επίσημες πηγές, η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε και ανακρίνει 200 ύποπτους για συμμετοχή στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ για την επίθεση

Σχετικά με τις τρομοκρατικές ενέργειες στο Κάιρο της Αιγύπτου, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος ανέφερε τα εξής:

«Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από τις Διπλωματικές και Προξενικές μας Αρχές στο Κάιρο δεν υπάρχουν Έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων των τρομοκρατικών αυτών ενεργειών. Το ελληνικό Γενικό Προξενείο Καΐρου βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές από τις οποίες και ενημερώνεται. Μάλιστα για προληπτικούς λόγους ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας πέριξ του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η λειτουργία της Αναστάσεως στην οποία αναμένεται να παρευρίσκονται μέλη της ομογένειας και Έλληνες τουρίστες. Στην περίπτωση που υπάρξουν άλλες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με Έλληνες υπηκόους, εάν απαιτηθεί, θα γίνει νεότερη ανακοίνωση.»

Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στη χθεσινή διεθνή έκδοση TravelDailyNews International στο θέμα: “Egyptian tourism in peril”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024