Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέο Κέντρο Αεροπλοΐας στη βάση της Austrian Airlines στη Βιέννη

Νέο Κέντρο Αεροπλοΐας στη βάση της Austrian Airlines στη Βιέννη

Η Σχολή Εκπαίδευσης Πληρωμάτων Αεροσκαφών της Lufthansa (ΣΕΠΑΛ) και του Austrian Airlines Group αποφάσισαν να εντείνουν από κοινού τις δραστηριότητες τους στην εκπαίδευση των χειριστών πιλότων και του πληρωμάτων καμπίνας, […]

Η Σχολή Εκπαίδευσης Πληρωμάτων Αεροσκαφών της Lufthansa (ΣΕΠΑΛ) και του Austrian Airlines Group αποφάσισαν να εντείνουν<...> από κοινού τις δραστηριότητες τους στην εκπαίδευση των χειριστών πιλότων και του πληρωμάτων καμπίνας, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του Κέντρου Αεροπλοΐας της Βιέννης με την κατασκευή του νέου Κέντρου Προσομοίωσης.

Η ΣΕΠΑΛ θα κατασκευάσει ένα νέο κέντρο προσομοίωσης για την εκπαίδευση των πιλότων στον χώρο της Τεχνικής Βάσης του Ομίλου των Αυστριακών Αερογραμμών στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βιέννης. Παράλληλα, με το υπάρχον κέντρο του Austrian Airlines Group, που καλύπτει την εκπαίδευση των φροντιστών και πιλότων σε θέματα ασφαλείας και εξυπηρέτησης επιβατών, αυτό αποσκοπεί στην δημιουργία ενός κέντρου ειδικοτήτων και εκπαίδευσης στην Βιέννη για όλο το προσωπικό του Ομίλου. Το νέο κέντρο θα ονομάζεται Κέντρο Αεροπλοΐας Βιέννης.

Κέντρο προσομοιωτή της Σχολής Εκπαίδευσης Πληρωμάτων της Lufthansa (ΣΕΠΑΛ) στο Κέντρο Αεροπλοΐας της Βιέννης

Το κέντρο προσομοιωτή της ΣΕΠΑΛ είναι προγραμματισμένο να αρχίσει τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2005. Θα ιδρυθεί και η αρμόδια θυγατρική εταιρία της ΣΕΠΑΛ, που θα υπάγεται στην Αυστριακή νομοθεσία και που για την ώρα δραστηριοποιείται με την ονομασία Σχολή Εκπαίδευσης Πληρωμάτων Αεροσκαφών της Lufthansa στην Βιέννη.

Το κέντρο προβλέπει αρχικά τέσσερις προσομοιωτές πτήσεων. Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις προβλέπεται και χώρος για ένα εκπαιδευτή πλοήγησης πτήσεων (εξομοιωτής θαλάμου διακυβέρνησης για παρουσίαση, έλεγχο ή εκπαίδευση), ένα κτίριο διοικητικών υπηρεσιών και ένα ειδικό χώρο εργασίας για τους τεχνικούς του προσομοιωτή. Τα σχέδια της κατασκευής προβλέπουν τον διπλασιασμό του δυναμικού, την δυνατότητα δηλαδή να στεγαστούν οκτώ πλήρεις προσομοιωτές.

Αρχικά, ένας προσομοιωτής Airbus Α320 και ένας ακόμη τύπος εκπαιδευτικού υλικού, που προσομοιάζει ένα αντιπροσωπευτικό αεροσκάφος του στόλου της Austrian Airlines, θα εδρεύει στην Βιέννη. Το Κέντρο Προσομοίωσης της Σχολής Εκπαίδευσης Πιλότων Αεροσκαφών της Lufthansa είναι προγραμματισμένο να αρχίσει να λειτουργεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2006 με στόχο να ολοκληρωθούν δύο ακόμη κέντρα με προσομοιωτές πτήσεων στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια.

Συνολικά, η Σχολή Εκπαίδευσης Πιλότων Αεροσκαφών της Lufthansa επενδύει στο Κέντρο της Βιέννης πάνω από 35 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 7 εκατ. προορίζονται για τον εξοπλισμό του Κέντρου Αεροπλοΐας της Βιέννης και θα διατεθούν από τα μέσα του 2006. Το κατασκευαστικό κόστος για το πρώτο στάδιο του κέντρου προσομοίωσης θα κυμαίνεται γύρω στα 9 εκατ. ευρώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024