Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνεχίζονται οι συζητήσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλοννήσου

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλοννήσου

Εκτεταμένες διαστάσεις φαίνεται να αποκτά μέρα με τη μέρα ο διάλογος των κατοίκων της Αλοννήσου με τους κυβερνητικούς,αρμόδιους για θέματα εμπορικής ναυτιλίας, εκπροσώπους σχετικά με το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης […]

Εκτεταμένες διαστάσεις φαίνεται να αποκτά μέρα με τη μέρα ο διάλογος των κατοίκων της Αλοννήσου με τους κυβερνητικούς,<...>αρμόδιους για θέματα εμπορικής ναυτιλίας, εκπροσώπους σχετικά με το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, ύστερα από τη σύσκεψη, που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.

Οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού ζητούν να αυξηθούν τα δρομολόγια προς την Αλόννησο, ώστε να αποτραπεί ο οικονομικός της μαρασμός και να υπάρχουν καθημερινές ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ώστε να μην υπάρχει πλήγμα στο νησί και τον τουρισμό. Ενώ, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Ορέστης Παπαχρήστου “από τη σύσκεψη δεν προέκυψε κάτι καινούριο”. Από την άλλη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ι. Τζωάννος ανέφερε ότι “δεν μπορεί να δεσμευτεί για νέα δρομολόγια”, τονίζοντας ωστόσο ότι θα γίνουν προσπάθειες από το υπουργείο να μπουν και άλλα πλοία στη γραμμή.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση της η Διασυλλογική Επιτροπή Αλοννήσου εκφράζει την ελπίδα να μεταφερθούν τα αιτήματα των κατοίκων και των φορέων του νησιού στην ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Παράλληλα, εκτιμά ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, ωστόσο σημειώνει πως αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων ενόψει της τουριστικής περιόδου με σθεναρή παρακολούθηση της εκδίκασης σχετικής προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που θα γίνει στις 7 Ιουνίου 2005.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024