Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΧαμηλή ζήτηση αναμένεται να εμφανίσει την επόμενη δεκαετία η Βρετανία ως τουριστικός προορισμός

Χαμηλή ζήτηση αναμένεται να εμφανίσει την επόμενη δεκαετία η Βρετανία ως τουριστικός προορισμός

Μειωμένη εκτιμάται πως θα είναι η ζήτηση της Βρετανίας ως τουριστικού προορισμού την επόμενη δεκαετία,εξαιτίας της ισχυρής παρουσίας άλλων προορισμών, όπως αυτών της Ασίας και της Ευρώπης, που ενισχύουν τον […]

Μειωμένη εκτιμάται πως θα είναι η ζήτηση της Βρετανίας ως τουριστικού προορισμού την επόμενη δεκαετία,<...>εξαιτίας της ισχυρής παρουσίας άλλων προορισμών, όπως αυτών της Ασίας και της Ευρώπης, που ενισχύουν τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με στοιχεία, που αποκάλυψε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), στα πλαίσια Συνεδρίου του Travel Mole.

Όπως, όμως χαρακτηριστικά σημείωσε ο πρόεδρος του WTTC, κ. Jean Claude Baumgarten “η βρετανική τουριστική βιομηχανία αναμένεται να πετύχει άνοδο κατά 5,1% το 2005. Παρόλα αυτά όμως, συγκρινόμενη με οικονομίες άλλων χωρών, η μακροχρόνια αύξηση της θα είναι της τάξης του 3,3% ετησίως στο διάστημα 2006 – 2015, δηλαδή αρκετά μικρή”. Ενώ, όπως συμπλήρωσε “η Βρετανία θα πρέπει να συνεχίσει να επενδύει σε τουριστικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ανερχόμενων τουριστικών αγορών της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας”.

Από την άλλη, το μέλος του WTTC, chief executive του Hilton Group, κ. David Michels ανέφερε σχετικά, στα πλαίσια του συνεδρίου, ότι η Βρετανία δεν πρέπει να επαναπαύεται στις δάφνες της, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για την εισαγωγή πολλών αγορών στο διεθνές τουριστικό σκηνικό, με αποτέλεσμα την αύξηση του ανταγωνισμού”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024