Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΦθηνότεροι τουριστικοί προορισμοί `απειλούν` την Ισπανία

Φθηνότεροι τουριστικοί προορισμοί `απειλούν` την Ισπανία

Φθηνότεροι τουριστικοί προορισμοί, όπως αυτοί της Κροατίας, της Βουλγαρίας, της Αιγύπτου και της Τουρκίας `απειλούν` τον παραδοσιακό προορισμό διακοπών, που δεν είναι άλλος από αυτόν της Ισπανίας, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, που πραγματοποίησε πρόσφατα η…

Φθηνότεροι τουριστικοί προορισμοί, όπως αυτοί της Κροατίας, της Βουλγαρίας, της Αιγύπτου και της Τουρκίας `απειλούν`<...>τον παραδοσιακό προορισμό διακοπών, που δεν είναι άλλος από αυτόν της Ισπανίας, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, που πραγματοποίησε πρόσφατα η `Euromonitor International`.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα έσοδα της Ισπανίας από τον τουρισμό στο διάστημα 2003 – 04 μειώθηκαν κατά 2%, ενώ τα έσοδα της Τουρκίας και της Αιγύπτου αυξήθηκαν κατά 12% και 18% αντιστοίχως.

Η Ισπανία παραμένει ως ο δεύτερος παγκοσμίως δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 53 εκατ. τουρίστες πέρσι, αν και πολλοί από αυτούς δηλώνουν διατεθειμένοι να απαρνηθούν τα παραδοσιακά πακέτα διακοπών σε διάσημες Ισπανικές παραλίες και να προτιμήσουν κοντινότερα, μικρότερης διάρκειας, ταξίδια στις Ισπανικές πόλεις.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η έρευνα, ο συνηθέστερος τύπος ταξιδίων στην Ισπανία, είναι `short breaks`, μίας έως τριών ημερών, με ποσοστό εμφάνισης 37% στο σύνολο των ταξιδίων, που πραγματοποιήθηκε πέρσι στην Ισπανία. Μάλιστα, ιδιαίτερα ωφελημένος από αυτού του τύπου ταξιδίων είναι ο τουρισμός πόλεων, όπως της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης και της Βαλένθιας.

Ο αριθμός των αφίξεων τουριστών στην Ισπανία αναμένεται να αυξηθεί κατά 17% στο χρονικό διάστημα 2004 – 2009, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερους από 62 εκατ. τουρίστες να επισκέπτονται την Ισπανία το 2009. Ο ήλιος και η θάλασσα των Κανάριων Νήσων και των Βαλεαρίδων Νήσων θα εξακολουθούν να είναι δημοφιλή, αλλά τα ποσοστά ανάπτυξης τους θα περιοριστούν από τις μικρότερες διαμονές των τουριστών.

Αυτός ο νέος τύπος ταξιδίων θα συνεχίσει να ωφελεί πόλεις, που είναι ικανές να συνδυάζουν τις παραλίες με άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως πολιτιστικού, αθλητικού, υγείας και μουσικής. Πιο συγκεκριμένα, η Euromonitor εκτιμά, πως η Βαρκελώνη και η Βαλένθια θα σημειώσουν την μεγαλύτερη επιτυχία ως προορισμοί ταξιδίων τύπου `city-break`, αφού όπως αναφέρεται “μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιάζουσες απαιτήσεις των πνευματικά καλλιεργημένων ταξιδιωτών.

Μάλιστα, δύο παράγοντες, που βοηθούν ιδιαιτέρως στην ανάπτυξη των ταξιδίων τύπου `city-break` είναι η γρήγορη ανάπτυξη πολλών αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους και η εμφάνιση πολλών ταξιδιωτικών γραφείων στο Διαδίκτυο, τα οποία προσφέρουν κρατήσεις τελευταίας στιγμής, τόσο σε αεροπορικά εισιτήρια, όσο και σε ξενοδοχεία.

Από την άλλη, μεγάλη είναι και η συμβολή του Internet στις κρατήσεις ταξιδίων, καθώς όπως αποκάλυψε η έρευνα, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 860% στα τελευταία τρία χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει εκπρόσωπος της Euromonitor “από τότε που οι ταξιδιώτες έγιναν πιο ευέλικτοι και προσαρμοστικοί, έγιναν και ικανοί να χρησιμοποιούν το Internet για ταξιδιωτικές πληροφορίες και να ωφελούνται των όποιων προσφορών σε τιμές διατίθενται στο Internet”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024