Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣφοδρή σύγκρουση αμαξοστοιχιών στη Ροδόπολη

Σφοδρή σύγκρουση αμαξοστοιχιών στη Ροδόπολη

Σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε χτες, Πέμπτη 19 Μαΐου 2005, στις 7 το πρωί στη Ροδόπολη Σερρών,όταν δύο αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ συγκρούστηκαν, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δύο οδηγούς των […]

Σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε χτες, Πέμπτη 19 Μαΐου 2005, στις 7 το πρωί στη Ροδόπολη Σερρών,<…>όταν δύο αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ συγκρούστηκαν, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δύο οδηγούς των αμαξοστοιχιών παραβίασε τον φωτεινό σηματοδότη.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΣΕ, “η επιβατική αμαξοστοιχία 1630, στην οποία επέβαιναν 25 με 30 περίπου επιβάτες, μπήκε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ροδόπολης και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Σέρρες – Θεσσαλονίκη”. Αμέσως μετά τη σύγκρουση, από την οποία ανασύρθηκαν 4 τραυματίες η μηχανή της εμπορικής αμαξοστοιχίας τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να σημειωθεί πανικός. Τελικά, όμως όλοι οι επιβάτες και οι μηχανοδηγοί βγήκαν από τα βαγόνια και τις μηχανές, ενώ στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν 15 άνδρες της πυροσβεστικής με 5 οχήματα που έσβησαν τη φωτιά.

Σύμφωνα τώρα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η σύγκρουση των αμαξοστοιχιών οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και συγκεκριμένα σε παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΣΕ βρισκόταν χτες από το πρωί στην περιοχή και ερευνούσε τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024