Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάπτυξη για τον Κρητικό τουρισμό ο θεματικός τουρισμός μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Ανάπτυξη για τον Κρητικό τουρισμό ο θεματικός τουρισμός μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Στρατηγικές περαιτέρω ανάπτυξης με έμφαση στον θεματικό τουρισμό, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της πρώτης τεχνικής επιτροπής παρακολούθησης των έργων Capital Bleu και Cultour Med, που εκτελεί η Περιφέρεια Κρήτης, […]

Στρατηγικές περαιτέρω ανάπτυξης με έμφαση στον θεματικό τουρισμό, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της πρώτης τεχνικής επιτροπής<...> παρακολούθησης των έργων Capital Bleu και Cultour Med, που εκτελεί η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Ευρωπαικού Προγράμματος INTERREG III B – Medocc, σύμφωνα με το Crete TV.

Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε την πορεία του έργου, η οποία κρίθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητική μέχρι σήμερα καθώς και τα παραδοτέα των έργων που θα δοθούν στους Δημόσιους φορείς και στο επιχειρηματικό κοινό.

Μάλιστα, ο υπεύθυνος του προγράμματος Cultour Med κ. F. Martinez, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Κρήτη από την τελευταία αντίστοιχή συνάντηση στη Νάπολη και διευκρίνισε ότι ουσιαστικά γίνεται αξιολόγηση της δεύτερης φάσης του συγκεκριμένου προγράμματος καθώς και μια προσπάθεια διεύρυνσης του προκειμένου να εντοπιστούν θέματα στο πλαίσιο των οποίων να υπάρχει στο μέλλον συνεργασία ανάμεσα στην Κρήτη και τους υπόλοιπους εταίρους.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ κ. Αντώνης Σακαδάκης επισήμανε μεταξύ άλλων: “Αισιοδοξούμε λοιπόν ότι μέσα από αυτά τα δύο προγράμματα θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, να εκμεταλλευτούμε τις εμπειρίες άλλων περιφερειών που έχουν ανάλογες συνθήκες φιλοξενίας τουριστών, είτε πολιτιστικές είτε κλιματολογικές.”

Επιπλέον, έγινε επίδειξη ηλεκτρονικής ξενάγησης, η οποία θα χρησιμοποιείται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω αναβάθμιση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων.

Στην επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων της Αυτοδιοίκησης από Σαρδηνία, Σικελία, Καμπανία, Λιγηρία, Νίκαια, Μάλτα, Μαγιόρκα, Εθνικοί Συντονιστές του Interreg III από τα κράτη μέλη καθώς επίσης και εκπρόσωποι Υπουργείων.

Παραδοτέα Έργου CAPITAL BLEU

  • Παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού (DVD) διάρκειας ενενήντα λεπτών με θέμα “Η Κρήτη από τη θάλασσα”, σε τρεις γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά.
  • Βάση δεδομένων με όλα τα λιμάνια της Κρήτης
  • Τουριστικός θαλάσσιος οδηγός της Κρήτης σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά
  • Site που θα περιλαμβάνει πληροφοριακά στοιχεία τουριστικής προβολής όλων των φορέων της Κρήτης για τον κάθε Νομό και Δήμο χωριστά.
  • Μελέτη στρατηγικών ανάπτυξης θαλάσσιου τουρισμού.
  • Μελέτη για τις επιδράσεις στη μείωση της εποχικότητας της απασχόλησης και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Αφίσα με θέμα “Κρήτη, η αύρα της Μεσογείου”

Παραδοτέα Εργου CULTOUR-MED

  • Παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού (DVD) διάρκειας ενενήντα λεπτών με θέμα “Κρήτη-Μακρόκοσμος Μικροκόσμων” σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά.
  • Βάση δεδομένων που θα περιέχει την κουλτούρα και τις διαδρομές της Κρήτης.
  • Τουριστικός οδηγός για την κουλτούρα της Κρήτης σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή σε τρεις γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά και θα περιέχει πλούσιο φωτογραφικό και επεξηγηματικό υλικό.
  • Site που θα περιλαμβάνει πληροφοριακά στοιχεία τουριστικής προβολής όλων των φορέων της Κρήτης για τον κάθε Νομό και Δήμο χωριστά. Σημαντικό γεγονός είναι μεταξύ άλλων, ότι μέσα από το διαδικτυακό κόμβο της Περιφέρειας Κρήτης θα προβάλλονται και οι ιστοσελίδες των άλλων Περιφερειών της Μεσογείου που συμμετέχουν στα έργα, οι οποίες είναι: η Σικελία, η Καμπανία, η Σαρδηνία, η Μάλτα και ο Δήμος Πάλμα της Μαγιόρκα.
  • Αφίσα με θέμα `Τα Χρώματα της Κουλτούρας`
  • Χάρτες με ταξινομημένες τις πληροφορίες σε διαδρομές αναλόγως ενδιαφέροντος του επισκέπτη (γαστρονομικού, φυσιολατρικού, αρχαιολογικού κλπ) προκειμένου να τοποθετηθούν σε πινακίδες σήμανσης για την ενημέρωση των επισκεπτών και των πολιτών.
  • Εκπαίδευση των φορέων που εμπλέκονται στον τουρισμό (πχ. οδηγών ταξί).
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024