Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αναστάσιος Λιάσκος

Επενδυτικό ενδιαφέρον από την Κορέα εκδηλώνεται για τον Ελληνικό Τουρισμό

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Ιούνιος 2005, 00:00

Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων από την Κορέα στον κλάδο του τουρισμού, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος, δέχθηκε στο γραφείο του τον Υφυπουργό της Κορέας, αρμόδιο για θέματα οικονομικού σχεδιασμού...

Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων από την Κορέα στον κλάδο του τουρισμού, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος,<...>

δέχθηκε στο γραφείο του τον Υφυπουργό της Κορέας, αρμόδιο για θέματα οικονομικού σχεδιασμού, Byoung Wan Chang και τον ενημέρωσε αναλυτικά για το νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα μας, όσον αφορά στην ενθάρρυνση και προώθηση των επενδύσεων στον τουρισμό.

Ο κ. Λιάσκος ενημέρωσε για το νέο Αναπτυξιακό Νόμο και κίνητρα που περιλαμβάνει για επενδύσεις στον τουρισμό. Επίσης, αναφέρθηκε στο Νόμο για την δημιουργία των Περιοχών Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) στα έργα που προωθούνται μέσω του Επιχειρηματικού Προγράμματος για την Ανταγωνιστικότητα, στο πλαίσιο του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και στις δραστηριότητες και τα προγράμματα της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης για την αξιοποίηση των κρατικών τουριστικών εγκαταστάσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε θέματα που αφορούν την τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και στις προοπτικές ανάπτυξης των διμερών σχέσεων στον τομέα του τουρισμού. Ο κ. Boyng Wan Chang, o οποίος συνοδευόταν από οικονομικά στελέχη τόνισε ότι οι Κορεάτες αισθάνονται ιδιαίτερα φιλικοί για την Ελλάδα και υπογράμμισε πως υπήρξε πως υπήρξε τόνωση της θετικής εικόνας για τη χώρα μας από την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εν τω μεταξύ, στη νέα τουριστική πολιτική, τις προοπτικές ανάπτυξης και τις δυνατότητες που δημιουργούνται στον επενδυτικό τομέα του Τουρισμού αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης σε συνάντηση που είχε με πολυμελή αντιπροσωπεία Ρώσων δημοσιογράφων που επισκέπτεται την Ελλάδα. Ο κ. Λιάσκος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες και στην αναβαθμισμένη εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας, η οποία αναδεικνύεται σε πόλο έλξης τουριστών την τελευταία περίοδο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top