Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαι στον τουρισμό στρατηγικός ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια

Και στον τουρισμό στρατηγικός ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια

“Η Ελλάδα αποτελεί ένα σταθερό οικονομικό εταίρο, με αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο σε νευραλγικούς τομείς για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας στην ενέργεια, τις επενδύσεις, τον τουρισμό, τις μεταφορές, […]

“Η Ελλάδα αποτελεί ένα σταθερό οικονομικό εταίρο, με αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο σε νευραλγικούς τομείς για την ανάπτυξη<...> της ευρύτερης περιοχής μας στην ενέργεια, τις επενδύσεις, τον τουρισμό, τις μεταφορές, το εμπόριο, τη ναυτιλία και τη διαμετακόμιση”, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, παρουσιάζοντας τη στρατηγική που ακολουθεί η Ελλάδα για την γειτονιά των Βαλκανίων, κατά την ομιλία του στο 3ο Ελληνο-Ρουμανικό Οικονομικό Φόρουμ “Νοτιο-ανατολική Ευρώπη: Προτεραιότητες για μία Βιώσιμη Περιφερειακή Οικονομική Ανάπτυξη”.

“Με την είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, η οποία συνορεύει με την Ουγγαρία και από εκεί προς την Κεντρική Ευρώπη ενώνεται το μέχρι σήμερα απομονωμένο άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο δακτύλιος που έχει ήδη θεσμοθετηθεί με τον Οργανισμό Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου και την Ενεργειακή Κοινότητα της Ν.Α. Ευρώπης, επεκτείνεται πλέον και στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, σημείωσε ο υπουργός.

“Η Ελλάδα, η οποία στήριξε από την αρχή την ευρωπαϊκή προοπτική της Ρουμανίας, είναι ανάμεσα στους τρεις μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στη Ρουμανία. Οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά σε όλους τους περιφερειακούς οργανισμούς και η ευρωπαϊκή πορεία της Ρουμανίας διευρύνει ακόμη περισσότερο το πεδίο αυτό. Η Ευρώπη στην οποία ανήκουμε προχωρά με βάση τους κανόνες της απελευθέρωσης της αγοράς και την κατάργηση των κρατικών μονοπωλίων”, κατέληξε ο υπουργός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024