Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠαραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΕΛ κ. Αντωνίου

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΕΛ κ. Αντωνίου

Η αντίδραση της ΑΝΕΚ στην προοπτική συνεργασίας μεταξύ της λεσβιακής εταιρίας ΝΕΛ και της Minoan Flying Dolphins (MFD) αφού δεν είχε ενημερωθεί για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, οδήγησε τελικά στην […]

Η αντίδραση της ΑΝΕΚ<.> στην προοπτική συνεργασίας μεταξύ της λεσβιακής εταιρίας ΝΕΛ<.> και της<...> Minoan<.> Flying Dolphins (MFD) αφού δεν είχε ενημερωθεί για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, οδήγησε τελικά στην παραίτηση του κ. Αντωνίου από θέση του προέδρου του Δ.Σ. της ΝΕΛ.
Έτσι, μαζί με την παραίτηση Αντωνίου έκλεισε και το κεφάλαιο της συνεργασίας των δύο εταιριών στο Β. Αιγαίο και τις Κυκλάδες, αφού η έναρξη διαλόγου για την προοπτική συνεργασίας ήταν δική του πρωτοβουλία.
Ο αντικαταστάτης του αναμένεται ότι θα είναι άνθρωπος της ΑΝΕΚ ή κάποιος της απολύτου εμπιστοσύνης της κρητικής εταιρίας.
Όπως αναφέρουν εκτιμητές από τη Μυτιλήνη, οι λόγοι της πτώσης του κ. Αντωνίου είναι ότι ο τέως πρόεδρος της ΝΕΛ αγνόησε τη μεγάλη κόντρα μεταξύ ΑΝΕΚ και Minoan Lines και μπήκε σε ένα παιχνίδι χωρίς να ελέγχει σημαντικό μερίδιο μετοχών. Και είναι γνωστό πως τις εξελίξεις τις καθορίζουν όσοι έχουν τα μεγάλα πακέτα μετοχών, όπως η ΑΝΕΚ με το 16%, ενώ ελέγχει άλλο ένα 5%. Επίσης, παρασύρθηκε από τις πετυχημένες στο παρελθόν κινήσεις του και δεν άλλαξε τη στρατηγική του όταν η ΝΕΛ γιγαντώθηκε μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Πάντως στον κ. Αντωνίου 'χρεώνονται' ως επιτυχίες η συνεργασία με τη MED LINK LINES που οδήγησε στην Αδριατική, οι άδειες σκοπιμότητας για τις Κυκλάδες και Β. Σποράδες και τα υπό ναυπήγηση πλοία, που θα δώσουν άλλον 'αέρα' στην εταιρία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024