Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΤην ανάπτυξη μιας ρεαλιστικής κοινοτικής πολιτικής αερομεταφορών ζήτησε ο Λιάπης

Την ανάπτυξη μιας ρεαλιστικής κοινοτικής πολιτικής αερομεταφορών ζήτησε ο Λιάπης

Την ανάπτυξη μιας ρεαλιστικής κοινοτικής πολιτικής αερομεταφορών, που θα σέβεται τις διμερείς δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τα κράτη μέλη έναντι τρίτων κρατών, που θα διαφυλάσσει και θα αναπτύσσει τα αεροπορικά δίκτυα και θα στοχεύει στην δημιουργία εμπορικών ευκαιριών για τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες πρότεινε ο Έλληνας Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, στα πλαίσια του…

Την ανάπτυξη μιας ρεαλιστικής κοινοτικής πολιτικής αερομεταφορών, που θα σέβεται τις διμερείς δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τα κράτη μέλη<...>έναντι τρίτων κρατών, που θα διαφυλάσσει και θα αναπτύσσει τα αεροπορικά δίκτυα και θα στοχεύει στην δημιουργία εμπορικών ευκαιριών για τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες πρότεινε ο Έλληνας Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, στα πλαίσια του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε χτες στο Λουξεμβούργο.

Ακόμη, όλοι οι Υπουργοί εξέφρασαν την ανάγκη ανανέωσης της δέσμευσης τους για μείωση του αριθμού των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων κατά 50%. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ο Έλληνας Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης πρότεινε τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Οδικής Ασφάλειας, προκειμένου να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για τη χρηματοδότηση των δράσεων για την οδική ασφάλεια. Ζήτησε επίσης την αξιολόγηση των πρακτικών, που χρησιμοποιούν τα κράτη μέλη, ώστε να αναγνωριστούν και να αξιοποιηθούν οι βέλτιστες πρακτικές εξ αυτών. Τόνισε ακόμη τη σημασία της εκπαίδευσης τόσο των νέων στα σχολεία όσο και των οδηγών αλλά και όλων όσων εμπλέκονται στην αλυσίδα της έκδοσης των αδειών οδήγησης.

Αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, ο Έλληνας Υπουργός Μεταφορών επεσήμανε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη μείωση των οδικών ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια, αλλά και τις προσπάθειες που πρέπει ακόμη να γίνουν προς αυτή τη κατεύθυνση.

Τέλος ο κ. Λιάπης συντάχθηκε με την άποψη του Συμβουλίου Υπουργών για άμεση έναρξη εφαρμογής του ψηφιακού ταχογράφου από όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. ταυτόχρονα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024