Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΣτο Βόλο και το Πήλιο το ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουριστικών και Μουσειακών Σιδηροδρόμων

Στο Βόλο και το Πήλιο το ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουριστικών και Μουσειακών Σιδηροδρόμων

Στο Βόλο, αλλά και το Πήλιο θα διεξαχθεί του χρόνου το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουριστικώνκαι Μουσειακών Σιδηροδρόμων – Fedecrail. Το συνέδριο θα διοργανώσει, στο πλαίσιο του Δικτύου SteamRail.Net, […]

Στο Βόλο, αλλά και το Πήλιο θα διεξαχθεί του χρόνου το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουριστικών<...>και Μουσειακών Σιδηροδρόμων – Fedecrail. Το συνέδριο θα διοργανώσει, στο πλαίσιο του Δικτύου SteamRail.Net, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 150 εκπρόσωποι από 23 ευρωπαϊκές χώρες. Οι εργασίες του θα διαρκέσουν 5 μέρες και θα περιλαμβάνει τεχνικές επισκέψεις σε σιδηροδρομικά δίκτυα και μουσεία. Μάλιστα, για την προετοιμασία του συνεδρίου αναμένεται στο Βόλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Fedecrail (9 άτομα από 7 χώρες της E.E.) στις αρχές Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι το Δίκτυο SteamRail.Net έχει σαν στόχο τη διατήρηση, ανάδειξη και προβολή των ατμήλατων μουσειακών και τουριστικών σιδηροδρόμων ως πολιτιστική κληρονομιά μεγάλης ευρωπαϊκής σημασίας.

Ακόμα, να υπενθυμιστεί ότι στο Δίκτυο SteamRail.Net – Πρόγραμμα Πολιτισμός 2000 (Culture 2000) της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχουν μουσειακοί σιδηρόδρομοι από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Λετονία και την Ελλάδα (τραινάκι Πηλίου), σε συνεργασία με την Fedecrail και την EKΠOΛ της N.A. Μαγνησίας. Από ελληνικής πλευράς, τη διοίκηση και το συντονισμό του Δικτύου έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης – Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής.

Στόχος για το τραινάκι του Πηλίου είναι να διεκδικήσει την απονομή από την UNESCO του χαρακτηρισμού ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (World Heritage Site). Ενώ, αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα μόνο δύο σιδηρόδρομοι στο κόσμο έχουν επιτύχει αυτό το σημαντικό χαρακτηρισμό από την UNESCO.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024