Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠολύωρη ταλαιπωρία Κινέζων ταξιδιωτικών πρακτόρων στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

Πολύωρη ταλαιπωρία Κινέζων ταξιδιωτικών πρακτόρων στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

Πολύωρη ταλαιπωρία υπέστησαν την περασμένη Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005, μέλη αποστολής Κινέζων ταξιδιωτικών πρακτόρων στο αεροδρόμιο της Λάρνακας,οι οποίοι επισκέπτονταν την Κύπρο για την προώθηση του νησιού ως τουριστικού προορισμού, […]

Πολύωρη ταλαιπωρία υπέστησαν την περασμένη Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005, μέλη αποστολής Κινέζων ταξιδιωτικών πρακτόρων στο αεροδρόμιο της Λάρνακας,<...>οι οποίοι επισκέπτονταν την Κύπρο για την προώθηση του νησιού ως τουριστικού προορισμού, όταν ορισμένα μέλη της κρατήθηκαν από το Τμήμα Μετανάστευσης του Αεροδρομίου, προκειμένου να εφοδιασθούν με επιπρόσθετα έγγραφα εισόδου πέραν της θεώρησης διαβατηρίου που είχαν ήδη στην κατοχή τους.

Με αφορμή το δυσάρεστο αυτό συμβάν, ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Φώτης Φωτίου, είχε ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ανδρέα Χρίστου, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι αποφυγής παρόμοιων περιστατικών. Η συνάντηση τους τελικά προγραμματίστηκε για τις 11 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας `Πολίτης`, την Τρίτη δεν επετράπη η είσοδος στην Κύπρο των Κινέζων πρακτόρων και των 2 δημοσιογράφων, λόγω της καχυποψίας, με την αντιμετωπίζονται πλέον οι Κινέζοι τουρίστες, μετά το πρόσφατο περιστατικό Κινέζων τουριστών, οι οποίοι αποφάσισαν αντί να φύγουν για τη χώρα τους, να μείνουν στην Κύπρο με σκοπό να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Έτσι, η είσοδος της αποστολής στην Κύπρο τελικώς επετράπη, όταν το ταξιδιωτικό γραφείο που ήταν υπεύθυνο για την άφιξη της, το Amathus Navigation, υπέγραψε εγγυητική επιστολή ότι σε περίπτωση που κάποιος επιχειρούσε να μείνει στην Κύπρο, θα κατέβαλλε τα έξοδα επαναπατρισμού του.

Σχετικά ο πρόεδρος του ΚΟΤ, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει “πως δεν είναι δυνατόν να προσκαλούνται στην Κύπρο να φιλοξενηθούν Κινέζοι τουριστικοί πράκτορες, προκειμένου να διαφημίσουν και να προωθήσουν το τουριστικό προϊόν της Κύπρου στην κινεζική αγορά και εμείς να τους αντιμετωπίζουμε με αυτόν το μειωτικό και προσβλητικό τρόπο”. Ενώ, εξέφρασε έντονες ανησυχίες για την περίπτωση που η καχυποψία των αρμοδίων αρχών προκαλέσει προβλήματα στην προσπάθεια του Οργανισμού για ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024