Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓιαννόπουλος: Γεγονός αποτελεί πλέον για την Κρήτη ο τουρισμός υγείας

Γιαννόπουλος: Γεγονός αποτελεί πλέον για την Κρήτη ο τουρισμός υγείας

“Γεγονός αποτελεί πλέον για την Κρήτη ο τουρισμός υγείας”, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας, κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου,κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Κρήτη, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση για […]

“Γεγονός αποτελεί πλέον για την Κρήτη ο τουρισμός υγείας”, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας, κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου,<...>κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Κρήτη, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση για τα πέντε χρόνια λειτουργίας του Μεσογειακού Κέντρου Διακοπών Αιμοκάθαρσης `Μεσόγειος`.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Μεσόγειος`, ο κ. Γιαννόπουλος, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως “με τη λειτουργία του κέντρου έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα της εσωτερικής μετανάστευσης νεφροπαθών από την Κρήτη στην Αθήνα για να μπορέσουν να καταλάβουν μια θέση αιμοκάθαρσης, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το σοβαρό, χρόνιο πρόβλημα υγείας τους”.

Όπως μάλιστα διατυπώθηκε, τόσο από τον Υφυπουργό, όσο και από το Κέντρο Μεσόγειος, 1.700 αλλοδαποί ασθενείς με τις οικογένειες τους έχουν πραγματοποιήσει 47.000 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία του Νομού, ενώ 200 Έλληνες νεφροπαθείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις διακοπές τους στο νησί.

Από την άλλη, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του `Μεσόγειος` κ. Δημήτρης Δημητριάδης, στην ομιλία του τόνισε την προσφορά του Κέντρου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Κρητικός έπαψε να είναι πρόσφυγας στην πατρίδα του. Δεν αναγκάζεται να μεταναστεύσει στην Αθήνα για να ζήσει ή να πηγαίνει αεροπορικώς αυθημερόν, ταλαιπωρούμενος και υποβάλλοντας σε υπερβολικές δαπάνες το ταμείο του και σε ανάλογες ταλαιπωρίες τους οικείους του”. “Πέραν αυτού”, πρόσθεσε “δημιουργώντας ένα περιβάλλον που δε θυμίζει σε τίποτα κλινική ή νοσοκομείο, παρέχουμε ήρεμη θεραπεία υψηλών προδιαγραφών με γιατρούς εργάτες, νοσηλευτικό προσωπικό διαρκώς επιμορφωνόμενο και διοικητικό προσωπικό πάντα πρόθυμο να επιλύσει κάθε πρόβλημα των ασθενών μας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024