Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΤην παροχή πλήρους υποστήριξης στο Βρετανό ομόλογο του ανακοίνωσε ο Λιάπης

Την παροχή πλήρους υποστήριξης στο Βρετανό ομόλογο του ανακοίνωσε ο Λιάπης

Πλήρη υποστήριξη στο βρετανό ομόλογο του, Dr Steven Ladyman, για την προώθηση των θεμάτων της αγγλικής Ατζέντας,κατά τη διάρκεια της Βρετανικής προεδρίας στην Ε.Ε., δήλωσε ότι θα παράσχει ο Έλληνας […]

Πλήρη υποστήριξη στο βρετανό ομόλογο του, Dr Steven Ladyman, για την προώθηση των θεμάτων της αγγλικής Ατζέντας,<...>κατά τη διάρκεια της Βρετανικής προεδρίας στην Ε.Ε., δήλωσε ότι θα παράσχει ο Έλληνας Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, στα πλαίσια της χτεσινής τους συνάντησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λιάπης, ανέφερε ότι θα παράσχει υποστήριξη:


  • Στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών, και αναφορικά με τις εξωτερικές αεροπορικές σχέσεις της Κοινότητας και κυρίως τις σχέσεις της Κοινότητας με τις Η.Π.Α., ο κ. Λιάπης δήλωσε ότι “στόχος θα πρέπει να είναι η χωρίς καθυστέρηση σύναψη μιας ισορροπημένης συμφωνίας Ε.Ε. – Η.Π.Α., που θα εγκαταστήσει κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και θα δώσει ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο πλευρών”. Σε ότι αφορά εξάλλου στα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών με μειωμένη κινητικότητα, τονίστηκε η θετική στάση της χώρας μας στην προώθηση της ρύθμισης αυτής προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιβάτες με κινητικά προβλήματα.

  • Σε ότι αφορά στις χερσαίες μεταφορές και συγκεκριμένα το `3ο Σιδηροδρομικό Πακέτο`, ο κ. Λιάπης επεσήμανε ότι “η χώρα μας επιθυμεί την προώθηση των ρυθμίσεων για την αναβάθμιση της ποιότητας των σιδηροδρομικών επιβατικών μεταφορών”.
  • Τέλος, ο Έλληνας Υπουργός παρουσίασε την πλούσια ελληνική εμπειρία στο τομέα της κατασκευής έργων με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών (Public – Private Partnership) [Αττική Οδός, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου] και δήλωσε πως “η χώρα μας θα μοιραστεί την εμπειρία της αυτή όπως της ζητήθηκε από τη βρετανική πλευρά”.


Ενώ, μετά την συνάντηση, ο Έλληνας Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “είμαι ευτυχής που φιλοξενούμε σήμερα τον ομόλογό μου κ. Steven Ladyman από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία θα έχει την προεδρία της Ε.Ε. το επόμενο εξάμηνο. Συζητήσαμε πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τον διαβεβαίωσα ότι θα στηρίξω την προεδρία τους διότι τα θέματα ενδιαφέρουν πάρα πολύ την Ελλάδα. Θέματα, όπως είναι το σιδηροδρομικό πακέτο, το θέμα της σχέσης μεταξύ Ε.Ε. – Η.Π.Α. που αφορά στις αερομεταφορές. Και επειδή η Αγγλία είναι πολύ προχωρημένη στα θέματα οδικής ασφάλειας, του ζήτησα να μας μεταφέρει την εμπειρία του. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να πάω εγώ ο ίδιος στην Αγγλία από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, για να συζητήσουμε διότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις τους, την τεχνολογία τους αλλά και την επιτυχία τους στο θέμα της οδικής ασφάλειας. Του εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτό το εξάμηνο που η Μεγάλη Βρετανία θα είναι η προεδρεύουσα χώρα της Ε.Ε.”.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024