Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη του δημάρχου του Μονπελιέ στην Αθήνα

Επίσκεψη του δημάρχου του Μονπελιέ στην Αθήνα

Ο δήμαρχος της Γαλλικής πόλης Μονπελιέ κ. Ζορζ Φρες πρόσφατα επισκέφθηκε την Αθήνα με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων της πόλης του με την Ελλάδα. Η Μονπελιέ είναι δυδιμοποιημένη πόλη […]

Ο δήμαρχος της Γαλλικής πόλης Μονπελιέ κ. Ζορζ Φρες πρόσφατα επισκέφθηκε την Αθήνα με σκοπό την<...> ενδυνάμωση των σχέσεων της πόλης του με την Ελλάδα. Η Μονπελιέ<.> είναι δυδιμοποιημένη πόλη με την πόλη της Κω<.> εδώ και 40 χρόνια και ο δήμαρχος της είναι λάτρης της Ελλάδας.
Ο κ. Φρες είναι ιστορικός και βουλευτής του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος και χαρακτήρισε την χώρας μας σε ομιλία του 'μια χώρα μικρή γεωγραφικά, αλλά τεράστια πολιτιστικά'. Για την Κω δήλωσε ότι 'ο Ιπποκράτης και η Κως είναι από τις πιο μεγάλες αδυναμίες μου.'
Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι στο Μονπελιέ η ελληνική παρουσία βρίσκεται παντού. Πλατεία Θεσσαλίας, γέφυρα Αφροδίτης, οδός Επιδαύρου και Αρχιμήδη, είναι μερικά από τα ελληνικά ονόματα που έχουν δοθεί σε δρόμους και τοποθεσίες του Μονπελιέ. Πρόσφατα μια συνοικία στο κέντρο της πόλης πήρε το όνομα της Αντιγόνης, και εγκαινιάστηκε η πλατεία Αδαμάντιου Κοραή, ο οποίος έζησε 6 χρόνια στην πόλη.
Τέλος, σύντομα ολοκληρώνεται και η συνοικία Οδύσσειον, ένα μοναδικό συγκρότημα ασχολιών ελεύθερου χρόνου με παγοδρόμιο, πλανητάριο, καταστήματα και καφετέριες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024