Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπτά νέα κέντρα πληροφόρησης τουριστών στο κέντρο της Αθήνας

Επτά νέα κέντρα πληροφόρησης τουριστών στο κέντρο της Αθήνας

Επτά νέα κέντρα πληροφόρησης για τους επισκέπτες της Αθήνας λειτουργούν εδώ και λίγες μέρες σε κεντρικά σημεία της πόλης,όπου συνωστίζονται κυρίως οι τουρίστες. Τα κέντρα πληροφόρησης είναι στελεχωμένα από εθελοντές […]

Επτά νέα κέντρα πληροφόρησης για τους επισκέπτες της Αθήνας λειτουργούν εδώ και λίγες μέρες σε κεντρικά σημεία της πόλης,<...>όπου συνωστίζονται κυρίως οι τουρίστες. Τα κέντρα πληροφόρησης είναι στελεχωμένα από εθελοντές του Δήμου της Αθήνας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντισμού με τον τίτλο `Συμμετέχω`. Να υπενθυμιστεί ότι ανάλογο πρόγραμμα, που αποτελεί πρωτοβουλία της Δημάρχου Αθηναίων, κ. Ντόρας Μπακογιάννη, είχε γίνει και πέρσι το καλοκαίρι πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που υλοποιείται από τον Οργανισμό Νεολαίας και `Αθλησης του Δήμου Αθηναίων είναι να προβάλει το φιλόξενο και φιλικό `πρόσωπο` της Αθήνας και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των επισκεπτών, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για τις μετακινήσεις κ.λ.π..

Ειδικότερα, δύο από τα κέντρα πληροφόρησης βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος, ένα στην Ακρόπολη, ένα στη Διον. Αεροπαγίτου, ένα στη Ρωμαϊκή Αγορά, ένα στη Πλατεία Κλαθμώνος και ένα στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας.

Η λειτουργία των περιπτέρων ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου και θα συνεχιστεί ως τον Σεπτέμβριο από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Οι εθελοντές φορούν ειδικές στολές και ενημερώνουν τους επισκέπτες της πόλης για τις μετακινήσεις τους, για τα αξιοθέατα της πόλης, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, για τις Δημόσιες υπηρεσίες, πρεσβείες κ.λ.π..

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024