Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔημιουργία νέων τμημάτων στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Ο.Τ.Ε.Κ.

Δημιουργία νέων τμημάτων στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Ο.Τ.Ε.Κ.

Θεσμικές πρωτοβουλίες για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, αναλαμβάνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.Πιο συγκεκριμένα, με υπουργική απόφαση που προωθείται για υπογραφή, προβλέπεται η δημιουργία νέων τμημάτων, για […]

Θεσμικές πρωτοβουλίες για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, αναλαμβάνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.<...>Πιο συγκεκριμένα, με υπουργική απόφαση που προωθείται για υπογραφή, προβλέπεται η δημιουργία νέων τμημάτων, για σύγχρονες ειδικότητες, στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Ο.Τ.Ε.Κ..

Η απόφαση αφορά στην ίδρυση και λειτουργία 8 τμημάτων Ι.Ε.Κ. στην Κέρκυρα, Ρόδο, Ανδρίτσαινα, Καστανιά Ιτάμου, Καρδίτσας, Σταυρούπολη Ξάνθης, Σάμο, Αιδηψό και Ανάβυσσο Αττικής για ειδικότητες Συνοδού Βουνού, Ειδικών Λουτροθεραπείας και Θαλασσοθεραπείας και Τεχνικούς Μαγειρικής Τέχνης.

Ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος δήλωσε σχετικά ότι “η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των γενικότερων ενεργειών για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, με στόχο την οργάνωση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στις αγροτικές, ορεινές και άλλες περιοχές, για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη νέων περιοχών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”.

Η έναρξη λειτουργίας των νέων τμημάτων υπολογίζεται για το έτος 2005 – 6 και ο προϋπολογισμός του κόστους λειτουργίας εκτιμάται να ανέλθει στο ποσό των 344.000 ευρώ για το 2005.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι ειδικότητες Συνοδού Βουνού και Ειδικών Θαλασσοθεραπείας, Spa και Λουτροθεραπείας θεωρούνται πιλοτικές και για το λόγο αυτό θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα `Ανταγωνιστικότητα`.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024