Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΣε αντιπαράθεση ο ΟΛΠΑ με την ιδιωτική εταιρία υδροπλάνων AirSea Lines

Σε αντιπαράθεση ο ΟΛΠΑ με την ιδιωτική εταιρία υδροπλάνων AirSea Lines

Σε αντιπαράθεση έχουν έρθει τον τελευταίο καιρό ο Οργανισμός Λιμένος Πάτρας και η ιδιωτική εταιρία AirSea Lines,που εκτελεί πτήσεις με υδροπλάνα μεταξύ Ιωαννίνων και Κέρκυρας, τα δρομολόγια των οποίων, μάλιστα, […]

Σε αντιπαράθεση έχουν έρθει τον τελευταίο καιρό ο Οργανισμός Λιμένος Πάτρας και η ιδιωτική εταιρία AirSea Lines,<...>που εκτελεί πτήσεις με υδροπλάνα μεταξύ Ιωαννίνων και Κέρκυρας, τα δρομολόγια των οποίων, μάλιστα, ξεκίνησαν μόλις προχτές. Πιο συγκεκριμένα, η διαφωνία τους έγκειται σε δύο όρους της σύμβασης, σχετικά με την άδεια εγκατάστασης και τον χρόνο παραχώρησης στην ιδιωτική εταιρία του χώρου του Λιμένα.

“Υπάρχουν δύο όροι στη σύμβαση που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους” ανέφερε στην τοπική εφημερίδα `Πελοπόννησος`, ο κ. Κωνσταντίνος Βρης, εκπρόσωπος στην Πάτρα της εταιρίας, που επιθυμεί να δρομολογήσει υδροπλάνα και στην Πάτρα. Και εξήγησε, λέγοντας τα ακόλουθα: “το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενέκρινε παραχώρηση για έναν μόνο χρόνο. Και ερωτώ: Ποιος επενδυτής θα αποφάσιζε να επενδύσει για έναν χρόνο; Έστω κι αν δεχτούμε ότι οι υπόλοιποι όροι του συμβολαίου είναι ρεαλιστικοί, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε όταν το υπουργείο αναφέρει πως αν αλλάξει γνώμη ανάλογα με τα συμφέροντα του Λιμανιού και του Δημοσίου, η εταιρία θα πρέπει να τα μαζέψει και να φύγει εντός δύο μηνών. Σε άλλη περίπτωση, τα πάντα περιέρχονται στην ιδιοκτησία του ΟΛΠΑ”.

Από την πλευρά του ΟΛΠΑ τώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Σωτήρης Μαμμάσης απαντά, λέγοντας πως “αυτά αποτελούν τους όρους που θέτει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με έγγραφο το οποίο έχει κοινοποιηθεί στην εταιρία. Εμείς σαν ΟΛΠΑ δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στις εντολές του ΥΕΝ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024