Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΙδιαίτερα αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στη Τουρκία με αναθεώρηση της ταξιδιωτικής της οδηγίας

Ιδιαίτερα αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στη Τουρκία με αναθεώρηση της ταξιδιωτικής της οδηγίας

Ιδιαίτερα αυξημένα εμφανίζονται πλέον τα μέτρα ασφαλείας στη γειτονική χώρα, Τουρκία, και κυρίως στις περιοχές,όπου συνωστίζονται καθημερινά πολλοί τουρίστες, έπειτα από τη πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Κουσάντασι, που […]

Ιδιαίτερα αυξημένα εμφανίζονται πλέον τα μέτρα ασφαλείας στη γειτονική χώρα, Τουρκία, και κυρίως στις περιοχές,<...>όπου συνωστίζονται καθημερινά πολλοί τουρίστες, έπειτα από τη πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Κουσάντασι, που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 5 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 13.

Η Μεγάλη Βρετανία αναθεώρησε την ταξιδιωτική οδηγία που έχει για την Τουρκία διατηρώντας όμως την χώρα στον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας που την είχε και πριν. Στην περίληψη της ταξιδιωτικής οδηγίας προστέθηκε ότι στην Τουρκία υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος από την τρομοκρατία, όπως και πληροφορίες για την επίθεση στο Κουσάντασι. Επίσης, αναφέρεται ότι στα μέσα Αυγούστου θα γίνει στην Σμύρνη η 23η πανεπιστημιάδα όπου θα συγκεντρωθούν 8.000 αθλητές από 180 χώρες, προειδοποιώντας ότι η περιοχή θα είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη.

Οι ανακρίσεις και οι έρευνες για την επίθεση συνεχίζονται, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το σενάριο, που έκανε λόγο για γυναίκα – καμικάζι ανατρέπεται, καθώς η αστυνομία κάνει λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό, που ήταν τοποθετημένος σε πακέτο μέσα στο λεωφορείο.

Από την άλλη, άγνωστο παραμένει ακόμη ποιος κρύβεται πίσω από αυτήν την επίθεση. Αν και η τουρκική εφημερίδα `Χουριγιέτ`, στο κυριακάτικο φύλλο της, έγραψε ότι μια κουρδική οργάνωση, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί. Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα ανέφερε την οργάνωση `Γεράκια της Κουρδικής Απελευθέρωσης`, που είχε αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση στο Τσεσμέ, πριν από μία εβδομάδα, όπου είχαν τραυματιστεί 20 άτομα. Η οργάνωση είναι παρακλάδι του `Κουρδικού Εργατικού Κόμματος`, του ΡΚΚ (πλέον σε Kongra Gel), το οποίο ευθύνεται για πολλές βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της Τουρκίας τα τελευταία 20 χρόνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024