Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤαξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία εξέδωσε χτες το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών

Ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία εξέδωσε χτες το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών

Ταξιδιωτική οδηγία προς το βρετανικό λαό για τη χώρα της Τουρκίας, εξέδωσε χτες, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2005,το Υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, με αφορμή τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα. Πιο συγκεκριμένα, […]

Ταξιδιωτική οδηγία προς το βρετανικό λαό για τη χώρα της Τουρκίας, εξέδωσε χτες, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2005,<...>το Υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, με αφορμή τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Πιο συγκεκριμένα, στην οδηγία αναφέρονται τα ακόλουθα:


  • Υπάρχει μεγάλη απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος στην Τουρκία. Στις 24 Ιουλίου, βόμβα εξερράγη σε εστιατόριο της περιοχής Γαλατά της Κωνσταντινούπολης, όπου τραυματίστηκαν δύο άτομα. Στις 16 Ιουλίου, έκρηξη σημειώθηκε σε μικρό λεωφορείο στην τουριστική περιοχή Κουσάντασι της δυτικής Τουρκίας, όπου σκοτώθηκαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας Βρετανός, ενώ είχαν τραυματιστεί και άλλοι 5 βρετανοί υπήκοοι. Στις 11 Ιουλίου, έκρηξη σημειώθηκε στη παραλιακή περιοχή Τσεσμέ, στα δυτικά της Τουρκίας, όπου τραυματίστηκαν 20 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και ενός Βρετανού. Επιπλέον επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές είναι πιθανόν να συμβούν.
  • Στις 20 Νοεμβρίου 2003, τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε κατά του Γενικού Πρόξενου της Βρετανίας και διευθυντών της HSBC στην Κωνσταντινούπολη, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 33 άτομα και να τραυματιστούν εκατοντάδες άτομα. Από τότε, έχουν υπάρξει και άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα, μικρότερης έντασης. Στόχοι ήταν κυρίως μέρη, που σχετίζονταν με τη Δύση.
  • Στη περιοχή Izmir, στα δυτικά παράλια της Τουρκίας, διοργανώνεται φέτος από τις 11 – 21 Αυγούστου η 23η Πανεπιστημιάδα (Παγκόσμιοι Αγώνες Φοιτητών), στην οποία, όπως εκτιμούν οι διοργανωτές, θα συμμετάσχουν 8.000 αθλητές από 180 χώρες. Γεγονός, που σημαίνει ότι θα σημειωθεί ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια, τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά μέρη στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  • Συνιστούμε να καλύψετε την ταξιδιωτική και ιατρική ασφάλεια σας, πριν ταξιδέψετε στην Τουρκία.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024