Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΤουριστικών Επιχειρήσεων & ΞενοδοχείωνΈργο καθαρισμού και αποκατάστασης του Όρους Rushmore με συνεργεία της Karcher

Έργο καθαρισμού και αποκατάστασης του Όρους Rushmore με συνεργεία της Karcher

Η γερμανική εταιρία κατασκευής εξοπλισμού καθαρισμού Karcher συνεργάζεται με την Εθνική Δασική Υπηρεσία (National Park Service) για τον καθαρισμότων προσώπων των Αμερικανών προέδρων στο Mount Rushmore της Νότιας Ντακότα (Η.Π.Α.). […]

Η γερμανική εταιρία κατασκευής εξοπλισμού καθαρισμού Karcher συνεργάζεται με την Εθνική Δασική Υπηρεσία (National Park Service) για τον καθαρισμό<...>των προσώπων των Αμερικανών προέδρων στο Mount Rushmore της Νότιας Ντακότα (Η.Π.Α.). Οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο ενός προγράμματος πολιτιστικής χορηγίας. Στόχος των εργασιών είναι η απομάκρυνση λειχήνων, φυκιών, βρύων και άλλων οργανικών υπολειμμάτων που μπορεί να βλάψουν μακροπρόθεσμα τα υποκείμενα πετρώματα, λόγω διάβρωσης. Αυτό το πρώτο έργο καθαρισμού του Mount Rushmore ξεκίνησε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, 4 Ιουλίου, και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις αρχές Αυγούστου.

Η ίδια ομάδα που ανέλαβε το 2004 τον καθαρισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Δρομέα στην Αθήνα και των Μακρών Τειχών στον Πειραιά έχει την ευθύνη και για το νέο έργο.

Ο καθαρισμός πραγματοποιείται μόνο με νερό, χωρίς καθόλου χημικά πρόσθετα. Πέντε πετρελαιοκίνητα μηχανήματα πλύσης υψηλής πίεσης με ζεστό νερό Karcher HDS 1000 DE θα ψεκάσουν νερό στις γρανιτώδεις επιφάνειες με περιστρεφόμενα ακροφύσια, που συνδυάζουν την καθαριστική δύναμη της ευθείας ρίψης με την μεγαλύτερη κάλυψη επιφάνειας του εκτοξευτήρα ακτινωτής ρίψης. Η θερμοκρασία του νερού, περίπου στο σημείο βρασμού, θα καθυστερήσει την αναβλάστηση στα πέτρινα γλυπτά. Μετά από δοκιμές καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Απριλίου, δύο ανεξάρτητες επιστημονικές εκτιμήσεις κατέδειξαν ότι η μέθοδος αυτή είναι η πιο αποτελεσματική και η πιο ήπια για το υλικό.

Τα γιγάντια πρόσωπα των Αμερικανών Προέδρων George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt και Abraham Lincoln φιλοτεχνήθηκαν από το γλύπτη Gutzon Borglum μεταξύ 1927 και 1941. Το ύψους τους είναι περίπου 60 πόδια (18 μέτρα) και, μαζί με το `Αγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, είναι μάλλον το πιο διάσημο μνημείο των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται κοντά στο Rapid City της Νότιας Ντακότα και τελεί υπό τη διαχείριση της Εθνικής Δασικής Υπηρεσίας, μαζί με τα μουσεία και τις λοιπές εγκαταστάσεις.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Karcher έχει πραγματοποιήσει περίπου 80 έργα καθαρισμού ιστορικών μνημείων. Για παράδειγμα, το Brandenburg Gate στο Βερολίνο και το `Αγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο καθαρίστηκαν με ήπιες και τεχνικώς άρτιες μεθόδους το 1990. Το περιστύλιο της Πλατείας του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη καθαρίστηκε το 1998 στο πλαίσιο του μεγαλύτερου έργου καθαρισμού προσόψεων που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε ιστορικό κτίριο. Πριν από δύο χρόνια, οι ειδικοί της Karcher απομάκρυναν τα βλαβερά στρώματα ρύπων στα Κολοσσιαία Αγάλματα του Μέμνονα στο Λούξορ, στην `Ανω Αίγυπτο. Μεταξύ των έργων καθαρισμού του 2004 ήταν η Εθνική Βιβλιοθήκη στην Αθήνα και τα τείχη της αρχαίας πόλης και του λιμένα στον Πειραιά, καθώς και άλλα μνημεία.

Η Alfred Karcher GmbH & Co. KG είναι μια οικογενειακή εταιρία με έδρα στην πόλη Winnenden, κοντά στη Στουτγάρδη, στη νοτιοδυτική Γερμανία, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή τεχνολογίας και εξοπλισμού καθαρισμού. Η σειρά προϊόντων της Karcher περιλαμβάνει μηχανήματα καθαρισμού υψηλής πίεσης, ηλεκτρικές σκούπες, σάρωθρα και μηχανήματα περιποίησης δαπέδου, καθώς και καθαριστικά προϊόντα, συστήματα πλύσης οχημάτων, μονάδες επεξεργασίας πόσιμου νερού και μονάδες επεξεργασίας ακάθαρτων υδάτων. Η εταιρία διαθέτει 5.600 υπαλλήλους και το περασμένο έτος σημείωσε όγκο πωλήσεων πάνω από ένα δισ. ευρώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024