Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣε εκσυγχρονισμό του στόλου της προχωρά η Eurowings

Σε εκσυγχρονισμό του στόλου της προχωρά η Eurowings

Μια ανανέωση του στόλου της, πρωτοφανή σε έκταση στην ιστορία της, πραγματοποιεί αυτή τη χρονιά η αεροπορική εταιρία Eurowings.Συνολικά, θα ανταλλαγούν 27 αεροσκάφη: 16 Turboprop αεροσκάφη θα δώσουν τη θέση […]

Μια ανανέωση του στόλου της, πρωτοφανή σε έκταση στην ιστορία της, πραγματοποιεί αυτή τη χρονιά η αεροπορική εταιρία Eurowings.<...>Συνολικά, θα ανταλλαγούν 27 αεροσκάφη: 16 Turboprop αεροσκάφη θα δώσουν τη θέση τους σε 11 πιο σύγχρονα, ταχύτερα και πιο άνετα τζετ.

Ο κ. Friedrich-Wilhelm Weitholz, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurowings, η οποία ανήκει κατά 49% στη Lufthansa, δήλωσε σχετικά ότι “όταν πρόκειται για ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, όπως αυτό που προσφέρουμε σε συνεργασία με τη Lufthansa, οι πελάτες ζητούν ταχύτερα, πιο αθόρυβα και πιο άνετα αεροσκάφη. Γι` αυτό τη χρονιά αυτή εγκαταλείπουμε εντελώς το δοκιμασμένο Turboprop στόλο μας και γινόμαστε μια από τις πρώτες περιφερειακές αεροπορικές εταιρίες που μετατρέπεται σε εταιρία τζετ.

Ο στόλος της Eurowings θα αποτελείται στο μέλλον αποκλειστικά από δύο τύπους αεροσκαφών, το BAe 146 της BAE Systems και το CRJ 100/200 του καναδού κατασκευαστή αεροσκαφών Bombardier. “Έχοντας μόνο δύο τύπους αεροσκαφών εξοικονομούμε σημαντικά σε έξοδα λειτουργίας και συντήρησης: κάθε αεροπορική εταιρία προσπαθεί να επικεντρώνεται σε κατά το δυνατόν λιγότερους τύπους αεροσκαφών. Αυτό έχει για μας σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά στην παραγωγικότητα”, συνεχίζει ο κ. Friedrich-Wilhelm Weitholz.

Για το έτος 2004, το λειτουργικό αποτέλεσμα της Eurowings ήταν 14,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά τους φόρους ανήλθαν σε 6,4 εκατ. ευρώ. Η Eurowings και η θυγατρική της Germanwings είχαν συνολικά έναν προϋπολογισμό 473 εκατ. ευρώ και σημείωσαν αύξηση στον αριθμό των επιβατών κατά 23%. “Η επιχείρηση μας είναι υγιής και έχει κέρδη. Συγκριτικά βρισκόμαστε σε σημαντικά καλύτερη θέση από τις περισσότερες άλλες αεροπορικές εταιρίες του κλάδου. Προκειμένου να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο πρέπει να επενδύουμε – για παράδειγμα σε ένα πιο σύγχρονο στόλο” συμπλήρωσε ο κ. Friedrich-Wilhelm Weitholz.

Ένα μέρος των τζετ, που θα προστεθούν στο στόλο μισθώνει η Eurowings από τη BAE Systems Assett Management, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από την Air Dolomiti. Πέντε Turboprops της σειράς 500 θα μισθωθούν μετά την ανανέωση του στόλου στην Contact Air, οκτώ ATR-200 θα πάνε στη Feedex και θα μετατραπούν σε φορτηγά αεροσκάφη, ενώ ένα ATR 72-200 έχει ήδη πωληθεί στην Avanti Air. Η Eurowings κατέχει το 100% της Germanwings, του ηγετικού γερμανικού αερομεταφορέα χαμηλού κόστους. Ο στόλος της Germanwings αποτελείται από σύγχρονα αεροσκάφη τύπου Airbus A-319 και A-320, ενώ άλλα 18 τζετ Airbus παραγγέλθηκαν αυτή τη χρονιά, διασφαλίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη της αεροπορικής εταιρίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024