Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Κρήτη βαρόμετρο για μείωση και όχι αύξηση των Γερμανών τουριστών

Η Κρήτη βαρόμετρο για μείωση και όχι αύξηση των Γερμανών τουριστών

Όχι απλώς η Ελλάδα δεν θα σπάσει το φράγμα των 2,5 εκατομμυρίων Γερμανών τουριστών, αλλά θα παρουσιάσει μείωση της τάξεως του 10%. Αυτή είναι η άποψη που εκφράζει ο κ. […]

Όχι απλώς η Ελλάδα δεν θα σπάσει το φράγμα των 2,5 εκατομμυρίων Γερμανών τουριστών, αλλά θα παρουσιάσει μείωση<...> της τάξεως του 10%. Αυτή είναι η άποψη που εκφράζει ο κ. Κωνσταντίνος Κ. Μπαντουβάς, πρόεδρος του Δ.Σ. της CRETAN – HOLIDAYS με αφορμή το δημοσίευμα του TravelDailyNews στις 15 Μαρτίου.
Το TravelDailyNews, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΕΟΤ, στο δημοσίευμα με τίτλο "Η Ελλάδα σπάει το φράγμα των 2,5 εκατομμυρίων Γερμανών τουριστών" είχε αναφερθεί στις δηλώσεις του γ.γ. του ΕΟΤ κ. Ευγένιου Γιαννακόπουλου κατά την επίσκεψή του στην έκθεση ITB στο Βερολίνο που προέβλεπαν αύξηση 5-6% από τη Γερμανική αγορά που για πρώτη φορά θα ξεπερνούσε τα 2,5 εκατομμύρια.
Αντίθετα, όμως σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο κ. Μπαντουβάς έχοντας ως βαρόμετρο την Κρήτη<.>, θα υπάρξει μείωση μέχρι και 10% στις αφίξεις των Γερμανών.
Λόγω της κρισιμότητας που έχει η γερμανική αγορά για την Ελλάδα και για την σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών του TravelDailyNews, θεωρήσαμε χρήσιμο να δημοσιεύσουμε στη συνέχεια αυτούσιο το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κ. Μπαντουβά.

"Διάβασα με προσοχή το άρθρο σας στο Traveldailynews, στο Internet και απορώ με τα γραφόμενα σας, που απορρέουν από τα λεγόμενα του κυρίου Γιαννακόπουλου.
Η δήλωση του κυρίου Γιαννακόπουλου φυσικά, όπως διαβάζω στο άρθρο σας, δεν είναι μία σίγουρη δήλωση, αφού αφήνει τα περιθώρια των 'απρόβλεπτων περιπτώσεων' (unforeseen events), για να καλύψει στο μέλλον την πραγματικότητα, ότι δηλαδή από την Γερμανία η Ελλάδα θα έχει το 2000 μία μείωση μέχρι και 10% αν όχι περισσότερο σε σχέση με το 1999.
Επειδή θεωρώ, ότι θα πρέπει να λέγεται η αλήθεια ειδικά από τους κρατικούς φορείς προς τους Τουριστικούς Παράγοντες και συγκεκριμένα προς τους μικροεπενδυτές (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, διαμερίσματα, οικογενειακές – ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κλπ.), οι οποίοι επενδύουν πολλά χρήματα κάθε χρόνο στην αρχή της τουριστικής περιόδου τα οποία στην συνέχεια δεν αποσβένουν, πιστεύω ότι η παραπληροφόρηση είναι απαράδεκτη στον τομέα αυτό, καθότι το μεγαλύτερο μέρος του Τουρισμού της Κρήτης προέρχεται από την Γερμανική αγορά και όταν δεν πάει καλά η αγορά αυτή υποφέρει η Κρήτη Τουριστικά!!
Λαμβάνω μέρος 23 χρόνια στην ITB με δικό μου κρητικό, αντιπροσωπευτικό περίπτερο και μπορώ να σας πω, ότι η φετινή ITB μου θύμιζε την ITB του 1995, όπου όλες οι εκθεσιακές αίθουσες ήταν γεμάτες από επισκέπτες, εκτός το περίπτερο της Ελλάδος.
Φέτος είχαμε μερικούς επισκέπτες Βερολινέζους το Σαββατοκύριακο και η απουσία των επαγγελματιών του τουρισμού την Δευτέρα και την Τρίτη ήταν εμφανέστατη.
Οι δε πληροφορίες που συλλέξαμε, λένε ότι οι μεγάλοι Touroperators της Γερμανίας (έτσι και αλλιώς μετά την καθετοποίηση του Τουρισμού, οι μικροί έχουν εξαφανιστεί, ή διότι τους απορρόφησαν οι μεγάλοι, ή διότι τους οδήγησαν στην πτώχευση), έχουν πίσω τους ένα κακό χειμώνα και για το καλοκαίρι τους λείπουν χιλιάδες κρατήσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά γενικά για όλους τους προορισμούς εκτός της Αιγύπτου, η οποία Αίγυπτος δεν έχει ούτε ένα κρεβάτι άδειο.
Έτσι είδα την πραγματικότητα και θεώρησα υποχρέωση μου να σας το αναφέρω."
Με εκτίμηση,
Κων/νος Κ. Μπαντουβάς
CRETAN – HOLIDAYS
Πρόεδρος Δ.Σ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024