Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιστολή διαμαρτυρίας για την παρούσα κατάσταση της ακτοπλοΐας στον Κεφαλογιάννη

Επιστολή διαμαρτυρίας για την παρούσα κατάσταση της ακτοπλοΐας στον Κεφαλογιάννη

Επιστολή διαμαρτυρίας για την έλλειψη ικανών, αξιόπλοων και σύγχρονων πλοίων στις γραμμές της Δωδεκανήσου έστειλε χτες, Τρίτη 9 Αυγούστου 2005, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου, κ. Κώστας Τρόβας στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη

Επιστολή διαμαρτυρίας για την έλλειψη ικανών, αξιόπλοων και σύγχρονων πλοίων στις γραμμές της Δωδεκανήσου έστειλε χτες, Τρίτη 9 Αυγούστου 2005,<...>ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου, κ. Κώστας Τρόβας στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του για την επίλυση του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τρόβας στην επιστολή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

“Με την παρούσα επιστολή αφ` ενός μεν διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη ικανών, αξιόπλοων και σύγχρονων πλοίων, με τα οποία θα εδίνετο η δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο αυτής της ευαίσθητης περιοχής της πατρίδας μας, της Δωδεκάνησου, αφ` ετέρου καταγγέλλομε την άλογη πολιτική των πολιτικών προϊσταμένων των αρμοδίων υπουργείων, οι οποίοι χρόνια τώρα γνωρίζοντας το πρόβλημα το οποίο υπάρχει, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών περιέργως επιμένουν να στηρίζουν πλοιοκτήτες και συμφέροντα σε βάρος των κατοίκων και των επιχειρηματιών των νησιών σε τέτοιο σημείο ούτως ώστε να καθίσταται προβληματική, όχι πια η επιχειρηματική μας δραστηριότητα, αλλά και η ίδια η παραμονή σε γενέθλιους χώρους των νησιών μας.

Πιο συγκεκριμένα. Γνωρίζετε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα πλοία της G.A., τα οποία κάθε τρις και μία χαλάνε λόγω έλλειψης συντήρησης – αλήθεια έχουν εξεταστεί τα τελευταία χρόνια ή έχουν περάσει από αξιολόγηση; – με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί καθυστέρηση ή και ακυρώσεις δρομολογίων, με άμεση επίπτωση στην οικονομία της Πάτμου, αφού το διάστημα από 1/8/05 έως 8/8/05 είχαμε τρομακτικές ακυρώσεις αφίξεων επιβατών λόγω της έλλειψης των ήδη υπαρχόντων πλοίων.

Απορία μας είναι, τι επιδιώκει τελικά ο πολιτικός φορέας που προΐσταται των πλοιοκτητών; Γιατί δεν είχε και δεν έχει προβλεφθεί διάδοχη κατάσταση σε περίπτωση ύπαρξης αντίστοιχων προβλημάτων; Ποιος θα αποζημιώσει την ήδη βεβαρημένη από πέρσι οικονομία της Πάτμου; Και σε τελική ανάλυση σε τι ενέργειες πρόκειται να προβείτε προκειμένου να δώσετε λύση άμεσα αλλά κυρίως μακροπρόθεσμα ούτως ώστε να μη δημιουργηθεί ξανά το ίδιο πρόβλημα;

Σας προσκαλούμε επίσημα στην Πάτμο, να σας φιλοξενήσουμε για να διαπιστώσετε `ιδίοις όμμασι` ότι αυτά τα οποία σας λέμε είναι ελάχιστα μπροστά σ` αυτά που συμβαίνουν.

Εκπέμπουμε S.O.S. Αν ληφθεί από τις αρμόδιες κεραίες θα σωθούμε. Αν όχι θα βουλιάξουμε ως άλλος Τιτανικός.

Ευελπιστώντας στην άμεση παρέμβαση σας για οριστική επίλυση του προβλήματος και στην ευαισθησία, η οποία σας διακρίνει διατελούμε μεθ` υπολήψεως”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024