Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑμεση η ανάγκη αναβάθμισης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Αίγινας

Αμεση η ανάγκη αναβάθμισης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Αίγινας

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας ζητά την αναβάθμιση και βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Αίγινας κάνοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις. […]

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας ζητά την αναβάθμιση και βελτίωση<...> των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Αίγινας κάνοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο νομάρχης, αφού έλαβε υπόψη σχετικό υπόμνημα του Συλλόγου Επιβατών Ακτοπλοϊκής Συγκοινωνίας Αίγινας, επισημαίνει με την επιστολή του προς τον υπουργό την ανάγκη να εναρμονισθούν οι υπηρεσίες των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στις πραγματικές ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών, ενώ ζητεί και τη βελτίωση των υποδομών του νησιού, το οποίο αποτελεί δημοφιλή τόπο προορισμού σε όλη τη διάρκεια του έτους.

“Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Αίγινας γιατί θεωρούμε ότι με το υπάρχον σύστημα λειτουργίας δεν αξιοποιούνται ορθολογικά οι υφιστάμενες υποδομές, ενώ υπάρχουν έργα που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα για να δώσουν το έναυσμα για περαιτέρω ανάπτυξη στην τοπική οικονομία” δήλωσε σχετικά ο Νομάρχης Πειραιά.

Οι προτάσεις

Ο Γιάννης Μίχας που ζητεί από τον υπουργό να συμπεριλάβει τις προτάσεις του στα θέματα προς συζήτηση κατά την προσεχή σύσκεψη του ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) προτείνει:

  • Την επέκταση των βραδινών δρομολογίων κατά τους χειμερινούς και θερινούς μήνες και τη σωστή κατανομή των υπαρχόντων.
  • Την καθιέρωση ναυλολογίου με βάση τη μιλιομετρική απόσταση.
  • Την αποσυμφόρηση του κεντρικού λιμένος με την αξιοποίηση και των άλλων λιμανιών του νησιού, όπως είναι η Σουβάλα και η Αγία Μαρίνα.
  • Την κατασκευή του νέου λιμανιού στο Λεόντι για το οποίο ήδη η Νομαρχία Πειραιά έχει καταθέσει ώριμη μελέτη στο ΠΕΠ Αττικής (Γ` ΚΠΣ).
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024