Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΥπό εξέταση το ενδεχόμενο 24ωρης λειτουργίας του Aεροδρομίου Χανίων

Υπό εξέταση το ενδεχόμενο 24ωρης λειτουργίας του Aεροδρομίου Χανίων

Σοβαρά φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο 24ωρης λειτουργίας του αεροδρομίου Χανίων `Ιωάννης Δασκαλογιάννης` το Υπουργείο Μεταφορών,και πιο συγκεκριμένα η υπαγόμενη σε αυτό Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπως φάνηκε από πρόσφατη απάντηση […]

Σοβαρά φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο 24ωρης λειτουργίας του αεροδρομίου Χανίων `Ιωάννης Δασκαλογιάννης` το Υπουργείο Μεταφορών,<…>και πιο συγκεκριμένα η υπαγόμενη σε αυτό Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπως φάνηκε από πρόσφατη απάντηση που έδωσε ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Λιάπης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές Χανίων της Ν.Δ. κ. Στέλιος Νικηφοράκης και του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Μανόλης Σκουλάκης και Νίκος Χριστοδουλάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Λιάπης “η Υ.Π.Α. ήδη εξετάζει τη δυνατότητα στελέχωσης του αεροδρομίου με προσωπικό σε όσες ειδικότητες απαιτούνται”. Ειδικότερα, στην ερώτησή του προς τους υπουργούς Εθνικής `Αμυνας, Μεταφορών και Τουριστικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής κ. Στέλιος Νικηφοράκης τόνιζε ότι η ελλιπής λειτουργία του αεροδρομίου πλήττει πρώτα και κύρια την τουριστική βιομηχανία, η οποία αποτελεί την ατμομηχανή για την τουριστική ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, καθώς αναγκάζει τους τουριστικούς πράκτορες να κατευθύνουν τον κύριο όγκο των τουριστών που επισκέπτονται το νησί της Κρήτης στο ήδη κορεσμένο αεροδρόμιο Ηρακλείου”.

Ο κ. Νικηφοράκης, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα `Κρήτη TV`, επισημαίνει ότι “κατ` αυτόν τον τρόπο ο νομός Χανίων, και η δυτική Κρήτη γενικότερα, δεν μπορεί να καταστεί μια αξιόπιστη και εναλλακτική πύλη εισόδου τουριστών στο νησί μας”. Μάλιστα, τονίζει ότι “η Πολιτεία δεν έχει προσέξει ιδιαίτερα το αεροδρόμιο των Χανίων, μιας και εξακολουθεί να είναι από τα ελάχιστα αεροδρόμια στην Ελλάδα που δε λειτουργεί όλο το 24ωρο, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια περιοχή με αυξημένη τουριστική κίνηση”.

Μάλιστα, προκειμένου να στηρίξει το επιχείρημα του για την αναγκαία 24ωρη λειτουργία του αεροδρομίου Χανίων, ο κ. Νικηφοράκης αναφέρει ενδεικτικά τα αεροδρόμια άλλων νησιών, όπως αυτά της Κω και της Μυτιλήνης, τα οποία λειτουργούν όλο το 24ωρο, παρά το γεγονός ότι υποδέχονται μικρότερο αριθμό τουριστών. Όπως σημειώνει, “η κίνηση το φετινό καλοκαίρι από και προς το αεροδρόμιο των Χανίων αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.450.000 τουρίστες με 12.000 πτήσεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην ερώτηση του κ. Νικηφοράκη απάντησε και ο υπουργός Εθνικής `Αμυνας, ο οποίος τόνισε ότι “η αρμοδιότητα για τον καθορισμό ωραρίου λειτουργίας των κρατικών αερολιμένων της χώρας ανήκει στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, δια μέσου της καθ` ύλην αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας”. Διευκρινίζει, δε, ότι “και το ΥΠΕΘΑ μέσω του ΓΕΑ εξετάζει ευνοϊκά σχετικά αιτήματα της Υ.Π.Α. με σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024