Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΕιδική ιστοσελίδα ηλεκτρονικής πληροφόρησης ατόμων με αναπηρία

Ειδική ιστοσελίδα ηλεκτρονικής πληροφόρησης ατόμων με αναπηρία

Η ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, η οποία παρέχει ηλεκτρονική πληροφόρηση για τα `Ατομα με Αναπηρία(www.yme.gr/amea/) παρουσιάστηκε στην 70η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση έγινε το περασμένο Σάββατο, […]

Η ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, η οποία παρέχει ηλεκτρονική πληροφόρηση για τα `Ατομα με Αναπηρία<...>(www.yme.gr/amea/) παρουσιάστηκε στην 70η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση έγινε το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο των εγκαινίων του περίπτερου του ΟΣΕ, από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη και παρευρέθη η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κ. Ελευθερία Μπερνιδάκη-Αλντους.

Στη παρουσίαση της ιστοσελίδας, η οποία είναι ακόμη σε δοκιμαστική λειτουργία, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ακούει το περιεχόμενο μέσω ειδικού συστήματος φωνητικής αναπαραγωγής.

Πρόκειται για την πρώτη ιστοσελίδα Υπουργείου, η οποία έχει δημιουργηθεί με βάση τα σχετικά διεθνή πρότυπα (World Wide Web Consortium -W3C-AA- οδηγία 1 και οδηγία 2), έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ομάδων ΑμεΑ ανάλογα με την αναπηρία τους. Ταυτόχρονα, η ιστοσελίδα διαθέτει ειδικό περιεχόμενο που αφορά άμεσα στα `Ατομα με Αναπηρία.

Στόχος της προσπάθειας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών είναι, εκτός από την άμεση ηλεκτρονική ενημέρωση των ΑμεΑ, να δοθεί η δυνατότητα στους συμπολίτες μας με Αναπηρία να έχουν πρόσβαση στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στους στόχους της κοινωνικής συνοχής, της παροχής ίσων ευκαιριών, της μείωσης του ψηφιακού χάσματος και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και της ευρύτερης προσπάθειας για την ανάπτυξη του Internet στην Ελλάδα.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών σκοπεύει να συνεχίσει την προσπάθεια με συνεχή εμπλουτισμό του περιεχομένου της ιστοσελίδας που σήμερα καλύπτει: θέματα του Υπουργείου για ΑμεΑ, προσβασιμότητα στις δημόσιες συγκοινωνίες και Υπηρεσίες, θεσμικό πλαίσιο (νόμοι, προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις της Ελλάδας και της Ε.Ε.), νέα και δραστηριότητες του ΥΜΕ. Επίσης, αντίστοιχες ενότητες για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ θα γίνουν και στις ιστοσελίδες των οργανισμών του Υπουργείου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024