Τελευταία νέα
ΑρχικήΟι Ειδήσεις του TDNΘέσεις & Αντιθέσεις: Η νέα στήλη του Travel Daily News με τον Περικλή Ν. Λύτρα

Θέσεις & Αντιθέσεις: Η νέα στήλη του Travel Daily News με τον Περικλή Ν. Λύτρα

Τη νέα στήλη, που φέρει τον τίτλο `Θέσεις & Αντιθέσεις` και επιμελείται ο καθηγητής Περικλής Ν. Λύτρας (αιρετός επικεφαλής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας – θέση Κοσμήτορα), εγκαινίασε χτες, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2005, το Travel Daily News

Τη νέα στήλη, που φέρει τον τίτλο `Θέσεις & Αντιθέσεις` και επιμελείται ο καθηγητής Περικλής Ν. Λύτρας<...>(αιρετός επικεφαλής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας – θέση Κοσμήτορα), εγκαινίασε χτες, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2005, το Travel Daily News.

Ειδικότερα, στη νέα αυτή στήλη, ο καθηγητής Περικλής Ν. Λύτρας κάθε 15 μέρες θα προβάλλει τη θέση του για ένα θέμα της τρέχουσας τουριστικής επικαιρότητας, φιλοξενώντας όμως παράλληλα και μια εμπεριστατωμένη αντίθετη άποψη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον αναγνώστη να κρίνει μέσα από τη σύγκριση και όχι μέσω των αποκλειστικών απόψεων του γράφοντος.

Έτσι, στο πρώτο του άρθρο, που έχει θέμα τη Διαχείριση Κρίσεων στον τουρισμό, ο καθηγητής αντιπαραβάλλει στις δικές του απόψεις και την γνώμη του καθηγητή Μάρκετινγκ και ειδικού στα θέματα αυτά, του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργου Σιώμκου.

Σχολιάζοντας τη νέα αυτή συνεργασία με το Travel Daily News, ο κ. Λύτρας σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

“Η απουσία μου από την τουριστική αρθρογραφία γενικώς – μετά από είκοσι συναπτά έτη – και για χρονικό διάστημα πάνω από ένα έτος, χωρίς καμία αμφιβολία γέννησε κάποια ερωτηματικά.


  • ΄Αλλοι (φίλοι μου κυρίως) με ερωτούσαν, αν βαρέθηκα, να ασχολούμαι μ` ένα χώρο, όπου τίποτε ουσιαστικά δεν αλλάζει παρά την πάροδο του χρόνου.

  • ΄Αλλοι (ουδέτεροι ουσιαστικά γνωστοί μου) μου επεσήμαιναν, ότι η αλλαγή φρουράς από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Ν.Δ. με έφερε σε δύσκολη θέση, μιας και η πλειονότητα των άρθρων μου την τελευταία δεκαετία κατέκριναν μια τουριστική πολιτική, η οποία απέβη αδιέξοδη και κάτι ανάλογο, συμβαίνει και σήμερα.
  • ΄Αλλοι (μάλλον απέναντί μου) ένοιωθαν ξεχωριστή αγαλλίαση, μη έχοντας κάποιον, ο οποίος ούτως ή άλλως πέρασε τη ζωή του επισημαίνοντας τα παράδοξα, τα αλλόκοτα και τα παράλογα στον τουρισμό.
  • ΄Αλλοι (εχθροί μου κατ΄ ουσίαν) πίστεψαν αδικαιολόγητα, ότι κατάφεραν, να φιμώσουν μια φωνή και συνεπώς, μπορούν να αλωνίζουν ελεύθεροι στον εν γένει τύπο του τουρισμού.
  • Η αιτιολογία σε όλα τα προαναφερθέντα, είναι η ενασχόλησή μου με τη Διεύθυνση της `Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας` ως αιρετός επικεφαλής της (θέση Κοσμήτορα) από τον Σεπτέμβριο του 2003 και η υπευθυνότητα για τη συνεπή εκτέλεση των καθηκόντων μου και ασφαλώς, καμία από τις προαναφερόμενες αιτιάσεις.

    Η απάντηση σε όλους αυτούς, είναι αυτή εδώ η στήλη με τίτλο `Θέσεις & Αντιθέσεις`, ένα 15νθήμερο και ανεξάρτητο βήμα, όπου χωρίς εξαρτήσεις (όπως λ.χ. κομματικές, προσωπικές, οικονομικές και όποιες άλλες), χωρίς δεσμεύσεις επίσης και με την εγγύηση του κ. Θόδωρου Κουμέλη, για την ανεξάρτητη και ελεύθερη διατύπωση των απόψεών μου“.

    Ιστοσελίδα | + Άρθρα
    Ετικέτες
    29/03/2024
    28/03/2024
    27/03/2024
    26/03/2024
    22/03/2024
    21/03/2024