Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέο τρομοκρατικό κτύπημα πλήττει το Μπαλί και θέτει σε κίνδυνο τον τουρισμό

Νέο τρομοκρατικό κτύπημα πλήττει το Μπαλί και θέτει σε κίνδυνο τον τουρισμό

Ακριβώς τρία χρόνια μετά την πολύνεκρη επίθεση του 2002, οι τρομοκράτες ξαναχτύπησαν στο Μπαλί με διαδοχικές εκρήξεις που συγκλόνισαν το Σάββατο το βράδυ το τουριστικό θέρετρο…

Ακριβώς τρία χρόνια μετά την πολύνεκρη επίθεση του 2002, οι τρομοκράτες ξαναχτύπησαν στο Μπαλί με διαδοχικές εκρήξεις που συγκλόνισαν το Σάββατο<...> το βράδυ το τουριστικό θέρετρο.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται πολλοί τουρίστες από διάφορες εθνικότητες, όπως ένας Αυστραλός, ένας Ιάπωνας, ενώ μεταξύ των τραυματισμένων είναι 83 Ινδονήσιοι, 20 Αυστραλοί, έξι Αμερικανοί, τρεις Ιάπωνες, επτά Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Γάλλος, κι ένα ακόμη άτομο χωρίς να έχει ακόμη αναγνωριστεί. Επίσης, 14 είναι οι Ινδονήσιοι νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι περίπου 100 Έλληνες που βρίσκονται στο Μπαλί για διακοπές, είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Στη σκιά των επιθέσεων η ινδονησιακή αστυνομία κήρυξε την Κυριακή τη Τζακάρτα σε κατάσταση συναγερμού, μεταδίδει το Reuters.

Οι τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στα τουριστικά θέρετρα Κούτα και Τζιμπαράν στο Μπαλί, σε τρία διαφορετικά εστιατόρια. Η ινδονησιακή αστυνομία έκανε από την πρώτη στιγμή λόγο για «έργο τρομοκρατών». Ανέφερε επίσης ότι οι τρεις βόμβες εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία του ινδονησιακού θέρετρου.
Συγκεκριμένα, η πρώτη έκρηξη έγινε στο εστιατόριο Ράτζα της Κούτα. Πρόκειται για την ίδια τουριστική περιοχή που είχε υπάρξει στόχος των βομβιστικών επιθέσεων και το 2002, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 202 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ξένοι τουρίστες. Οι άλλες δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο παραθαλάσσια εστιατόρια, στο γραφικό ψαροχώρι Τζιμπαράν, που απέχει 30 χιλιόμετρα από την Κούτα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024