Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠοικίλες οι θέσεις των κρατών στο θέμα έκδοσης ταξιδιωτικών οδηγιών για το Μπαλί

Ποικίλες οι θέσεις των κρατών στο θέμα έκδοσης ταξιδιωτικών οδηγιών για το Μπαλί

Αν και ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα καταδίκασε, εκφράζοντας τη βαθιά της λύπη και παράλληλα τη συμπαράσταση της στους ανθρώπους και τις Αρχές του Μπαλί, η θέση ωστόσο των κρατών – χωρών στο θέμα της έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας για τον τουριστικό αυτό προορισμό ποικίλει αισθητά…

Αν και ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα καταδίκασε, εκφράζοντας τη βαθιά της λύπη και παράλληλα τη συμπαράσταση της στους ανθρώπους και τις Αρχές του Μπαλί,<...>η θέση ωστόσο των κρατών – χωρών στο θέμα της έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας για τον τουριστικό αυτό προορισμό ποικίλει αισθητά.

Ειδικότερα, η Βρετανική Κυβέρνηση, μετά τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις, αποφάσισε να μην προβεί στην έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας κατά της Ινδονησίας, αλλά να συμβουλέψει τους πολίτες της να αναθεωρήσουν την αναγκαιότητα ενός ταξιδιού τους στο προορισμό αυτό και να πάρουν πληροφορίες από τις τοπικές αρχές για την επικρατούσα εκεί κατάσταση.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας έχει πολλές φορές δεχτεί οξύτατη κριτική για την έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών κατά το παρελθόν και μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που δέχτηκε και το Λονδίνο, δεν παραξενεύει πλέον η αλλαγή στάσης του στο θέμα αυτό. Εξάλλου, οι επιθέσεις και μόνο, σε συνδυασμό με την έκταση που έχει πάρει το γεγονός τις τελευταίες μέρες, αποτελούν τον νούμερο ένα καταλυτικό παράγοντα, που θα κρατήσει για μερικό χρονικό διάστημα τους ταξιδιώτες μακριά από το Μπαλί.

Η Κυβέρνηση της Αυστραλίας από την άλλη συμβουλεύει τους πολίτες της να αποφεύγουν τα άσκοπα ταξίδια στην Ινδονησία στη παρούσα φάση, ενώ υπογραμμίζει ότι κάθε Αυστραλιανός πολίτης που ανησυχεί για την ασφάλεια του στην Ινδονησία θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πατρίδα. Να σημειωθεί ότι η αεροπορική εταιρία Qantas πραγματοποιεί έκτακτες πτήσεις, ώστε να επιστρέψουν οι Αυστραλιανοί από την Ινδονησία.

Τέλος, η αντίδραση της Βόρειας Κορέας, της Κίνας και της Νέας Ζηλανδίας στις επιθέσεις του Μπαλί ήταν η έκδοση νέων ταξιδιωτικών οδηγιών κατά του τουριστικού αυτού προορισμού, τον οποίο το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζει ως “έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών” για τους πολίτες της.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024