Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΗμερίδα για τον Αγροτουρισμό στη Σάμο με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού Ρόδης Κράτσα και του Δήμου Πυθαγορείου Σάμου

Ημερίδα για τον Αγροτουρισμό στη Σάμο με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού Ρόδης Κράτσα και του Δήμου Πυθαγορείου Σάμου

Ημερίδα, με θέμα `Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη στην κεντρική Σάμο: Νέες δυνατότητες και προοπτικές για τον αγροτουρισμό`, διοργάνωσε την περασμένη Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005, η ευρωβουλευτής, κ. Ρόδη Κράτσα, σε συνεργασία με το Δήμο Πυθαγορείου της Σάμου…

Ημερίδα, με θέμα `Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη στην κεντρική Σάμο: Νέες δυνατότητες και προοπτικές για τον αγροτουρισμό`, διοργάνωσε<...>την περασμένη Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005, η ευρωβουλευτής, κ. Ρόδη Κράτσα, σε συνεργασία με το Δήμο Πυθαγορείου της Σάμου.

Σκοπός της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλήθος τοπικών παραγόντων, εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων, αλλά και απλών πολιτών, ήταν η ενημέρωση αλλά και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τις προοπτικές που διανοίγει ο αγροτουρισμός μέσα από το νέο θεσμικό πλαίσιο, που προετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα και ανέδειξαν την σημασία του αγροτουρισμού στην περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά και το αυξανόμενο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για ενημέρωση και συντονισμένη δράση.

Η ευρωβουλευτής κ. Ρόδη Κράτσα, μόνιμο μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα πλαίσια της ημερίδας, δήλωσε τα εξής: “Ο αγροτουρισμός δεν αναπτύχθηκε στη χώρα μας παρ΄ όλη την τεράστια ποικιλία της φύσης, των εθίμων και των τοπικών αγροτικών πολιτισμών. Στο όνομα του αγροτουρισμού χάθηκαν πολλά χρήματα που δεν κατέληξαν ούτε σε βιώσιμες επενδύσεις ούτε σε τόνωση της αγροτικής οικονομίας και κοινωνίας. Σήμερα, ανοίγονται νέες δυνατότητες, οι οποίες θ` αποδώσουν καρπούς αφού βασισθούν σε πραγματική συμμετοχή του αγροτικού πληθυσμού και των τοπικών αρχών και σε συγκροτημένη στρατηγική για προβολή και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής”.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ημερίδα συμμετείχαν η Πρόεδρος της Αγροτουριστικής Α.Ε. κ. Μπριγκίτα Παπασταύρου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γεωπόνος κ. Ιωάννα Λύτρα, η Δρ. Αγροτικής Οικονομίας κ. Μαρία Παρταλίδου και η υπεύθυνη της Αναπτυξιακής Εταιρίας Σάμου κ. Χρυσάνθη Μοράλες. Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός, ο νομάρχης Σάμου κ. Εμμανουήλ Κάρλας, όπως και οι δήμαρχοι του Νομού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024