Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΞΑ: Απάντηση στις δηλώσεις Σάμαραγκ

ΕΞΑ: Απάντηση στις δηλώσεις Σάμαραγκ

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών (ΕΞΑ), μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) κ. Χουάν Αντώνιο Σάμαραγκ, ανακοίνωσε τα κάτωθι: Με έκπληξη διαπιστώνουμε την πρωτοφανή προσπάθεια αποπροσανατολισμού της […]

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών (ΕΞΑ<.>), μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) κ. Χουάν Αντώνιο Σάμαραγκ, ανακοίνωσε<...> τα κάτωθι:
Με έκπληξη διαπιστώνουμε την πρωτοφανή προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης σχετικά με τις ερμηνείες των προσφάτων δηλώσεων του προέδρου της ΔΟΕ Χουάν Αντώνιο Σάμαραγκ σχετικά με τις καθυστερήσεις στην προετοιμασία της Ολυμπιάδας του 2004.
Η Αθηναϊκή Ξενοδοχειακή υποδομή των 35.000 δωματίων (70.000 κλινών) αρνούμενη να παίξει τον ρόλο του εξιλαστήριου θύματος και διαπιστώνοντας ότι ο εκπρόσωπος τύπου της "Αθήνα 2004" κ. Κ. Βερνίκος υποβοηθά αυτή την αποπροσανατολιστική προσπάθεια, δηλώνουμε τα εξής: Είναι παγκόσμια ολυμπιακή πρωτοτυπία να ζητείται σύμβαση διάθεσης ολυμπιακών δωματίων 4,5 χρόνια πριν τους αγώνες, όταν στο Σίδνεϊ υπογράφονταν συμβάσεις μέχρι και πριν 2 μήνες με τα αντίστοιχα ξενοδοχεία. Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών απεδέχθη να διευκολύνει σ' αυτή την "Αθήνα 2004" για την διαπραγμάτευση μιας κοινής σύμβασης για όλα τα μέλη της. Δεν μπορεί όμως να αποδοθεί καμία ευθύνη στους επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι διαθέτουν την εμπειρία και τεχνογνωσία τέτοιων συμβάσεων για την απόρριψη διλημμάτων και υποχρεώσεων αποδοχής όρων 'λεοντείων' συμβάσεων. Μέσα από την καθολική συναίνεση των μελών μας για την διάθεση των αναγκαίων δωματίων για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, λαμβάνοντας υπόψη και την αναμφισβήτητη εμπορική διάσταση του γεγονότος, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο σύμβασης και αναμένουμε την τελική απάντηση από τους αρμοδίους της 'Αθήνα 2004' Α.Ε.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε όμως ότι μελετώντας και τον φάκελο υποψηφιότητας καμιά πρόοδος δεν έχει γίνει ως προς τις εγκαταστάσεις υποδομής για τα συμπληρωματικά καταλύματα που θα είναι κρουαζιερόπλοια, media village, σύστημα ενοικίασης δευτερεύουσας κατοικίας όπως έγινε και σε άλλες Ολυμπιάδες.
Κάποιοι οι οποίοι μιλάνε εκ του ασφαλούς για την δημιουργία συνθηκών νέας ξενοδοχειακής υποδοχής η οποία θα προκύψει μέσα από μια σειρά χαριστικών πολεοδομικών και άλλων οικονομικών κινήτρων, παραβιάζοντας τις συνθήκες του ελεύθερου και υγειούς ανταγωνισμού, μάλλον για άλλα συμφέροντα κόπτονται και εξυπηρετούν, παρά της παραμονής των επισκεπτών κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Συνοψίζοντας δηλώνουμε ότι η Αθηναϊκή Ξενοδοχεία, είναι από τους λίγους εμπλεκόμενους που την υπόθεση της Ολυμπιάδας την πήρε πολύ σοβαρά, από την πρώτη ημέρα ανάθεσης της και αυτό το αποδεικνύει έμπρακτα και καθημερινά με τα τεράστια έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης που λαμβάνουν χώρα στις μονάδες την όλων των κατηγοριών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024