Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία UNESCO – Αγροτουριστικής για τον αγροτικό τουρισμό στην Αλβανία

Συνεργασία UNESCO – Αγροτουριστικής για τον αγροτικό τουρισμό στην Αλβανία

Τριήμερη επίσκεψη στη Χειμάρα της Αλβανίας πραγματοποίησε ομάδα στελεχών της Αγροτουριστικής και του «Κέντρου UNESCO Για Τις Γυναίκες Και Την Ειρήνη Στα Βαλκάνια», με αντικείμενο την ίδρυση γραφείου αγροτικού τουρισμού στην ΝΔ Αλβανία και τον σχεδιασμό ενός εκπαιδευτικού προγράμματος ειδικά…

Τριήμερη επίσκεψη στη Χειμάρα της Αλβανίας πραγματοποίησε ομάδα στελεχών της Αγροτουριστικής και του<...> «Κέντρου UNESCO Για Τις Γυναίκες Και Την Ειρήνη Στα Βαλκάνια», με αντικείμενο την ίδρυση γραφείου αγροτικού τουρισμού στην ΝΔ Αλβανία και τον σχεδιασμό ενός εκπαιδευτικού προγράμματος ειδικά για τις γυναίκες της Χειμάρας.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την αγροτική ανάπτυξη και την καταπολέμηση της φτώχειας στην παραλιακή περιοχή της δυτικής Αλβανίας, προωθώντας γυναικείες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον τομέα του αγροτικού τουρισμού.

Στα πλαίσια του προγράμματος προβλέπεται η ίδρυση ενός κέντρου με πολλαπλές λειτουργίες, που θα ενεργεί ως μεσολαβητής των Αλβανίδων γυναικών επιχειρηματιών και των τουριστικών πρακτορείων του εξωτερικού, χρησιμοποιώντας ιστοσελίδες στο internet για τη διαφήμιση, τη λειτουργία και την εκπαίδευση στη διαχείριση επιχειρήσεων που έχουν σχέση με τον αγροτουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγιναν συναντήσεις με Επιτροπή Γυναικών της Χειμάρας, και με μέλη της Γυναικείας Οργάνωσής τους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Συζητήθηκαν θέματα τεχνικής υποδομής, καθώς και οι ανάγκες και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της Χειμάρας προκειμένου να συμμετέχουν στο ενδιαφέρον αυτό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτεί η UNESCO και υλοποιεί στον τομέα της εκπαίδευσης η Αγροτουριστική.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης έγινε αξιολόγηση των τοπικών αγροτουριστικών πόρων, καταλυμάτων, υπηρεσιών και γενικότερων υποδομών, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και προοπτικές της περιοχής σε σχέση με την ανάπτυξη αγροτουριστικών προγραμμάτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024