Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςΕβδομάδα Περιβάλλοντος στο Olympia Riviera Resort της Grecotel

Εβδομάδα Περιβάλλοντος στο Olympia Riviera Resort της Grecotel

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβάλλοντος (από 18 έως 23 Οκτωβρίου), στο Olympia Riviera Resortτης Grecotel, επιβεβαιώνοντας κατά αυτό τον τρόπο την πολιτική κοινωνικής ευθύνης και προστασίας του […]

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβάλλοντος (από 18 έως 23 Οκτωβρίου), στο Olympia Riviera Resort<...>της Grecotel, επιβεβαιώνοντας κατά αυτό τον τρόπο την πολιτική κοινωνικής ευθύνης και προστασίας του περιβάλλοντος, που ακολουθεί ο ξενοδοχειακός όμιλος.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, διοργανώθηκαν, με την χορηγία και την προσωπική συμμετοχή των ανθρώπων του συγκροτήματος οι ακόλουθες δραστηριότητες:

Σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας (Αρχελών) στήθηκε η κινητή έκθεση του συλλόγου με τίτλο `Μεσόγειος, ψαράδες και θαλάσσια χελώνα`. Η έκθεση χρησιμοποιήθηκε ως υλικό για την υλοποίηση:

  • Παρουσίασης (slides show) στους πελάτες του συγκροτήματος για την Caretta-Caretta και τους βιότοπούς της στην Ελλάδα.

  • Ανάλογης παρουσίασης στα παιδιά των πελατών και πραγματοποίησης διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα `αν ήμουν χελώνα…`.
  • Ενημέρωση του προσωπικού για την προστασία του είδους και του παράκτιου οικοσυστήματος σε συνύπαρξη με την ξενοδοχειακή ανάπτυξη.

  • Ενημέρωση 35 δασκάλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηλείας.

Σε συνεργασία με την `Ελληνική Εταιρία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς`, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηλείας και το Δήμο Κάστρου Κυλλήνης πραγματοποιήθηκε σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους δασκάλους του νομού Ηλείας.

Να σημειωθεί ότι η προσφορά του Grecotel Olympia Riviera Resort συνίσταται στην κάλυψη του κόστους της ημερίδας (φάκελος, παιδαγωγικό υλικό, γεύμα, ροφήματα) και την σύνδεσή του με τα σχολεία της περιοχής ως χώρο περιβαλλοντικών δράσεων το διάστημα που παραμένει κλειστό για τους παραθεριστές.

Υπόσχεση του κεντρικού τμήματος περιβάλλοντος της εταιρίας και της διεύθυνσης του συγκροτήματος είναι η Εβδομάδα Περιβάλλοντος να καθιερωθεί κάθε Οκτώβριο με ποικίλες δραστηριότητες, που θα συνδέουν το συγκρότημα με την τοπική κοινωνία, με κοινό στόχο την διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024