Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςUSTOA: Μικρές απώλειες εκτιμάται ότι θα υπάρξουν στον τουρισμό από τα τρομοκρατικά χτυπήματα

USTOA: Μικρές απώλειες εκτιμάται ότι θα υπάρξουν στον τουρισμό από τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, το Λονδίνο και την Αίγυπτο εκτιμάται ότι θα έχουν μικρές επιπτώσεις στις μελλοντικές πωλήσεις τουριστικών πακέτων για αυτούς τους προορισμούς…

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, το Λονδίνο και την Αίγυπτο εκτιμάται ότι θα έχουν μικρές επιπτώσεις<...>στις μελλοντικές πωλήσεις τουριστικών πακέτων για αυτούς τους προορισμούς, όπως κατέδειξε ανεπίσημη έρευνα, που διενήργησε η United States Tour Operators Association – USTOA.

Σε ερώτηση αν οι περσινές βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη επηρέασαν τις φετινές κρατήσεις για την Ισπανία, το 75% των ερωτηθέντων – μελών της USTOA απάντησε αρνητικά, ενώ το 25% διαπίστωσε μια μικρή μείωση στις πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων.

Παρομοίως, αναφορικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο το περασμένο καλοκαίρι, το 70% ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε κάποια επίπτωση, ενώ το 82% των ερωτηθέντων δήλωσε αισιόδοξο για τη ζήτηση ταξιδίων με προορισμό το Λονδίνο κατά τη διάρκεια του 2006.

Ενώ το 78% των μελών της USTOA ισχυρίστηκε ότι οι επιθέσεις στην Αίγυπτο δεν επηρέασαν τις μελλοντικές κρατήσεις, όταν ρωτήθηκαν για το μέλλον των πωλήσεων ταξιδιωτικών πακέτων, δήλωσαν λιγότερο αισιόδοξοι, καθώς μόλις το 64% δήλωσε ότι οι επιθέσεις δεν θα έχουν επιπτώσεις στα ταξίδια το 2006, ενώ το 36% απάντησε ότι οι κρατήσεις θα επηρεαστούν.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η έρευνα της USTOA είχε ως δείγμα 28 εταιρίες – μέλη της, που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ετησίως τα μέλη της USTOA διακινούν περισσότερα από 10,7 εκατ. τουρίστες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024