Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςBregenz Festival 2000: Φεστιβάλ με ανοιχτούς ορίζοντες

Bregenz Festival 2000: Φεστιβάλ με ανοιχτούς ορίζοντες

Μια πληθώρα σπάνιων και άκρως ενδιαφερόντων παραστάσεων συνιστούν το έτσι κι αλλιώς «διαφορετικό» Bregenz Festival στην Αυστρία, που από το 1946 παρουσιάζει όπερες μέσα στο μοναδικής ομορφιάς φυσικό σκηνικό της […]

Μια πληθώρα σπάνιων και άκρως ενδιαφερόντων παραστάσεων συνιστούν το έτσι κι αλλιώς «διαφορετικό» Bregenz Festival στην Αυστρία<.>, που από το 1946 παρουσιάζει<...> όπερες μέσα στο μοναδικής ομορφιάς φυσικό σκηνικό της μεγαλύτερης πλωτής σκηνής στον κόσμο. Η γνωστή όπερα του Giuseppe Verdi “Un Ballo in Maschera” –Χορός Μεταμφιεσμένων- θα ανέβει για μια ακόμα φορά στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η όπερα ανέβηκε στην πλωτή σκηνή το 1999 καταχειροκροτήθηκε από 165.000 θεατές. Η Λυρική Σκηνή του φεστιβάλ θα συνεχίσει την παράδοση και θα παρουσιάσει μια άγνωστη όπερα στο κοινό. Για φέτος έχει επιλεγεί ένα σπάνιο Ρωσικό έργο του Nikolai Rimsky-Korsakov το “The Golden Cockerel” –Ο Χρυσός Κόκορας. Ενώ η παραγωγή της όπερας tango του Astor Piazzola “Maria de Buenos Aires” θα ανέβει στο “Werkstattbühne”.

Μια Σπάνια Όπερα στη Λυρική Σκηνή του Φεστιβάλ

Το Bregenz Festival ανοίγει τις πύλες του στις 20 Ιουλίου με τον «Χρυσό Κόκορα» (The Golden Cockerel) του Nikolai Rimsky-Korsakov. Πρόκειται για μια καυστική πολιτική σάτιρα για τον Τσάρο Dodon, μεταμφιεσμένη σε παραμύθι, όπου ο Korsakov αναλύει ολόκληρη τη πολιτική δομή και την κοινωνία της εποχής. Ο σημαντικός αυτός συνθέτης δεν είδε ποτέ το έργο του να ανεβαίνει λόγω της τσαρικής λογοκρισίας που το είχε απαγορεύσει. Σ’ αυτό το ανέβασμά του τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης θα διευθύνει ο Vladimir Fedoseyev ενώ τους κεντρικούς ρόλους κρατούν οι Irede Martinez, Kurt Rydl και Eberhard F. Lorenz. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο David Poutney ενώ τα σκηνικά έχουν σχεδιάσει οι Su Huntley και Donna Muir.

Ένας Επικίνδυνος Βασιλικός Χορός

Στις 21 Ιουλίου και για 22 μοναδικές νύχτες, ο «Χορός Μεταμφιεσμένων» του Verdi θα ανέβει στην πλωτή σκηνή του Bregenz. Οι Βρετανοί σκηνοθέτες Richard Jones και Antony McDonald έχουν εκμεταλλευτεί πλήρως τη μοναδικότητα του φυσικού περιβάλλοντος επιλέγοντας ένα φαντασμαγορικό σκηνικό. Οι συντελεστές θα «παίξουν» πάνω σε ένα ανοιχτό βιβλίο τεραστίων διαστάσεων (34 μέτρα πλάτος και 25 μέτρα ύψος) με έναν εντυπωσιακά μεγάλο σκελετό να κρέμεται από πάνω τους. Με μια ακολουθία εκπληκτικών εικόνων και μεθυστικών χορογραφιών που υπογράφει ο Philippe Giraudeau, θα ξεδιπλωθεί η τραγική ιστορία του Σουηδού βασιλιά Γουστάβου του 3ου, που η μοίρα θέλησε να πεθάνει από ζήλια στα χέρια του καλύτερου φίλου του κατά τη διάρκεια ενός χορού μεταμφιεσμένων. Τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης θα διευθύνει ο Marcello Viotii.

Ο Gidon Kremer ανεβάζει Piazzola!

Μια μοναδική παγκόσμια πρώτη θα ανέβει στα πλαίσια του Bregenz Festival. Πρόκειται για την Όπερα-Tango του Astor Piazzola “Maria de Buenos Aires” που μέχρι σήμερα δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στο Αυστριακό κοινό παρά μόνο σε μορφή συναυλίας. Την «πρόκληση» έχουν αναλάβει δύο ιερά τέρατα της παγκόσμιας Λυρικής Σκηνής, ο Gidon Kremer που θα διευθύνει τη ορχήστρα KremerATA Musica και ο Philippe Arlaud ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Η Όπερα-Tango του Astor Piazzola αφηγείται την ιστορία του Buenos Aires όπου μπλέκονται σαγηνευτικά η νύχτα με την μέρα, η ζωή με τον θάνατο, η ευτυχία με τη μελαγχολία και η ομορφιά με την ασχήμια. Είναι η ιστορία μιας γυναίκας που ζει, ερωτεύεται, χορεύει και πεθαίνει και της σκιάς της που συνεχίζει να ζει και να πλανάται στους δρόμους του Buenos Aires. Η παράσταση ανεβαίνει σε συμπαραγωγή του Klangbogen Vienna.

Συναυλίες, Θέατρο, Νέοι Ήχοι…

Τα μουσικά δρώμενα του φεστιβάλ πλαισιώνουν και μια σειρά άλλων εκδηλώσεων. Τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης που γιορτάζει τα 100 της χρόνια θα διευθύνουν διεθνούς φήμης μαέστροι όπως ο Vladimir Fedoseyev, ο Wayne Marshall και ο Ulf Schirmer. Ο Christof Eberle θα διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα Vorarlberg ενώ ο Fabio Luisi έχει προσκληθεί να διευθύνει την Orchestre de la Suisse Romande την τελευταία βραδιά του φεστιβάλ. Το πρόγραμμα του Bregenz Festival που θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Αυγούστου περιλαμβάνει αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις του “Deutsches Theater Berlin”, συναυλίες από την ορχήστρα “New Sounds” και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024