Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι νέες δράσεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τον τουρισμό στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Οι νέες δράσεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τον τουρισμό στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ PHILOXENIA: Στις δράσεις που έχουν προγραμματισθεί και υλοποιούνται αυτήν τη στιγμή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα έργα υποδομής πουεπιτελούνται σε όλα τα νησιά, καθώς και στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ PHILOXENIA: Στις δράσεις που έχουν προγραμματισθεί και υλοποιούνται αυτήν τη στιγμή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα έργα υποδομής που<...>επιτελούνται σε όλα τα νησιά, καθώς και στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, αξίας 2 εκατ. ευρώ προ Φ.Π.Α., για την προώθηση των νησιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό αναφέρθηκε στα πλαίσια συνέντευξης τύπου κατά τη διάρκεια της διεθνής τουριστικής έκθεσης Philoxenia, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Σχολιάζοντας, μάλιστα την τουριστική προβολή, ο Γ.Γ. τόνισε ότι “είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει ποτέ δαπανηθεί για τέτοιους είδους δράση και για αυτό προσδοκούμε ότι η προβολή θα γίνει με τον πιο αποτελεσματικό και οργανωμένο τρόπο”.

Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα πάνω από 1.000 έργα υποδομής, που υλοποιούνται ή έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν μέσω των προγραμμάτων του Π.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου και του προγράμματος `Θησέα` και αφορούν στον τουρισμό είτε άμεσα όπως η κατασκευή μαρίνων, η αναστήλωση πολιτιστικών μνημείων, η ενίσχυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό είτε έμμεσα, όπως η βελτίωση του οδικού δικτύου, η κατασκευή μονάδων υγείας κ.α.. Αναπτύχθηκε επίσης η κατεύθυνση της Περιφέρειας προς τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως o θρησκευτικός, ο ορειβατικός ή ο καταδυτικός τουρισμός, που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε ακόμα σε δράσεις κατάρτισης εργατικού δυναμικού, σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και στο πρόγραμμα κατάρτισης και επιμόρφωσης των ανθρώπων, που ασχολούνται με τον τουρισμό με στόχο την παροχή ακόμα καλύτερων υπηρεσιών, καθώς και την ενασχόληση των κατοίκων με καινοτόμες υπηρεσίες που προάγουν τον τουρισμό.

Τέλος, ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε στο Δ` Κ.Π.Σ. και εξήγησε ότι “έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία σχεδιασμού του, ενώ η υλοποίησή του είναι προγραμματισμένη για την περίοδο 2007 έως 2013”. Να σημειωθεί ότι στο Δ` Κ.Π.Σ. θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, καθώς και σε καινοτόμα προγράμματα. “Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου” κατέληξε “αποτελεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού. Είμαστε αποφασισμένοι με συνεχείς πρωτοβουλίες να διαφημίσουμε το τουριστικό προϊόν της περιοχής, να στηρίξουμε το επενδυτικό κλίμα και να προωθήσουμε σε οργανωμένη βάση την τουριστική μας ανάπτυξη”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024