Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤουλάχιστον 53 νεκροί από επίθεση σε τρία ξενοδοχεία στο Αμμάν

Τουλάχιστον 53 νεκροί από επίθεση σε τρία ξενοδοχεία στο Αμμάν

Τρία ξενοδοχεία κτυπήθηκαν χθες περίπου στις 21:00 τοπική ώρα από τρομοκράτες στο Αμμάν της Ιορδανίας, σύμφωνα με το επίσημο Ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra που μετέδωσε ότι οι εκρήξεις οφείλονται πιθανότατα σε επιθέσεις αυτοκτονίας, με αποτέλεσμα…

Τρία ξενοδοχεία κτυπήθηκαν χθες περίπου στις 21:00 τοπική ώρα από τρομοκράτες στο Αμμάν της Ιορδανίας, σύμφωνα με το επίσημο Ιορδανικό<...> πρακτορείο ειδήσεων Petra που μετέδωσε ότι οι εκρήξεις οφείλονται πιθανότατα σε επιθέσεις αυτοκτονίας, με αποτέλεσμα οι νεκροί να ξεπεράσουν τους 53. Ορισμένες πηγές μάλιστα ήδη έκαναν λόγω για ακόμα περισσότερους νεκρούς και 120 τραυματίες. Οι εκρήξεις έγιναν στα ξενοδοχεία Radisson SAS, Grand Hyatt και Days Inn.

Από την έκρηξη στο ξενοδοχείο Radisson SAS τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 12. Από τη δεύτερη ισχυρότατη έκρηξη στο ξενοδοχείο Grand Hayatt, που βρίσκεται κοντά στο Radisson, υπάρχουν τουλάχιστον 40 τραυματίες. Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχαν ανακοινωθεί οι εθνικότητες των νεκρών.

Τα ξενοδοχεία, όλα στο εμπορικό τμήμα Τζέμπελ Αμμάν, προτιμώνται κυρίως από Αμερικανούς και Ευρωπαίους επιχειρηματίες και διπλωμάτες. Το Radisson συγκεκριμένα προτιμάται από Ισραηλινούς τουρίστες. Το ξενοδοχείο Grand Hyatt περιβαλλόταν από τσιμεντένια περίφραξη, η οποία έγινε συντρίμμια. Στο Radisson την ώρα της έκρηξης βρισκόταν σε εξέλιξη ένα μεγάλο πάρτι γάμου με 250 καλεσμένους. Ο χώρος της δεξίωσης καταστράφηκε τελείως.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024