Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤριπλή η διάκριση του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού στα Παγκόσμια Βραβεία Τουρισμού

Τριπλή η διάκριση του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού στα Παγκόσμια Βραβεία Τουρισμού

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2005: Κορυφαίος Τουριστικός και Συνεδριακός Φορέας του κόσμου ανακηρύχτηκε ο Βρετανικός Οργανισμός Τουρισμού (VisitBritain)από την επιτροπή του World Travel Awards, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2005: Κορυφαίος Τουριστικός και Συνεδριακός Φορέας του κόσμου ανακηρύχτηκε ο Βρετανικός Οργανισμός Τουρισμού (VisitBritain)<...>από την επιτροπή του World Travel Awards, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 200.000 επαγγελματίες του τουριστικού και ταξιδιωτικού κλάδου. Οι Υπουργοί Τουρισμού από 207 χώρες συμμετείχαν επίσης και στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της Προσωπικότητας της Χρονιάς στον Συνεδριακό και στον Ταξιδιωτικό Κλάδο, τίτλος που απονεμήθηκε στον Πρόεδρο του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού, Λόρδο Marshall of Knightsbridge.

Η τρίτη διάκριση για τον Τουριστικό Οργανισμό της Βρετανίας ήταν το βραβείο που απέσπασε για την Καλύτερη Ιστοσελίδα Τουριστικού Οργανισμού Παγκοσμίως. Μάλιστα, είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, που βραβεύεται η ιστοσελίδα του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού ως η καλύτερη, μετά από σκληρό ανταγωνισμό με τις αντίστοιχες ιστοσελίδες των Τουριστικών Οργανισμών της Αυστραλίας, της Γερμανίας και της Ταϊλάνδης.

Σχολιάζοντας την τριπλή επιτυχία, ο πρόεδρος του VisitBritain, Λόρδος Marshall, δήλωσε σχετικά τα ακόλουθα:

“Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τις διακρίσεις που απέσπασε ο Βρετανικός Οργανισμός Τουρισμού, καθώς αποτελούν έμπρακτη αναγνώριση των ενεργειών μας που αποφέρουν 30 στερλίνες για κάθε μία στερλίνα που δαπανάται από το δημόσιο χρήμα. Τα ταξίδια και ο τουρισμός εν γένει αναγνωρίζονται πλέον ως η μεγαλύτερη βιομηχανία παγκοσμίως και παίζουν καταλυτικό ρόλο για τη βρετανική οικονομία. Μέχρι το τέλος του 2005, 29 εκατομμύρια επισκέπτες θα ξοδέψουν 14 δισ. λίρες περίπου για διαμονή, φαγητό και θεάματα, καθώς και για να επισκεφθούν προορισμούς και εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Η στρατηγική που έχουμε σχεδιάσει για την επόμενη τριετία περιλαμβάνει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ενεργειών τόσο στη Βρετανία όσο και στο εξωτερικό, με στόχο να αυξήσουμε τα έσοδα που απορρέουν από τον εισερχόμενο τουρισμό. Σχεδιάζουμε τις ιστοσελίδες έτσι ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα αναζήτησης πτήσεων, online αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών και, από το επόμενο έτος, τη δυνατότητα online κρατήσεων. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε νέες και αναδυόμενες αγορές, σε επιχειρηματικά ταξίδια και σε καμπάνιες παγκόσμιας εμβέλειας, ώστε να αυξήσουμε τις πωλήσεις τόσο στις σύντομες αποδράσεις όσο και σε αυτές με μεγαλύτερη διάρκεια. Ιδιαίτερα επίσης ενδιαφερόμαστε για στοχευμένες ομάδες ταξιδιωτών, όπως οι νεαρότερες ηλικίες και οι ταξιδιώτες υψηλού εισοδήματος”.

Να σημειωθεί ότι ο Βρετανικός Οργανισμός Τουρισμού (VisitBritain) είναι υπεύθυνος για την προώθηση της Βρετανίας ως κορυφαίου ταξιδιωτικού προορισμού και για την αύξηση των εσόδων από τον εισερχόμενο τουρισμό. Διαθέτει γραφεία και αντιπροσωπείες σε 36 χώρες σε όλο τον κόσμο και την τελευταία τριετία έχει επεκταθεί στην Κίνα, στην Ανατολική Ευρώπη και στην Νοτιοανατολική Ασία, με αυξημένη παρουσία στην Ινδία με νέους αντιπρόσωπους στην Bangalore και το Mumbai. Το ενημερωτικό υλικό διατίθεται σε 19 διαφορετικές γλώσσες, τη στιγμή που κάθε χρόνο εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού, προκειμένου να προγραμματίσουν το επόμενο επιχειρηματικό τους ταξίδι ή κάποιο ταξίδι αναψυχής.

Τέλος, αξιοσημείωτες είναι και οι ενέργειες του Τουριστικού Οργανισμού του Λονδίνου (VisitLondon) για την ανάδειξη της πόλης ως του κορυφαίου τουριστικού προορισμού του πλανήτη, οι οποίες αναγνωρίστηκαν έμπρακτα όταν το Λονδίνο ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο, κερδίζοντας το βραβείο World`s Leading Destination. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, καθώς στην κατηγορία συμμετείχαν το Σίδνεϋ, το Ντουμπάι, το Παρίσι, η Ρώμη, η Νέα Υόρκη και η Βαρκελώνη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024