Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπάτη με φτηνές διακοπές εξιχνίασε το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων

Απάτη με φτηνές διακοπές εξιχνίασε το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων

Φως σε μια υπόθεση απάτης, που είχε να κάνει με το ηλεκτρονικό έγκλημα και τις τηλεφωνικές γραμμές 090, έριξε προχτέςτο Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων, όταν αποκάλυψε πως ανώνυμη εταιρία, που […]

Φως σε μια υπόθεση απάτης, που είχε να κάνει με το ηλεκτρονικό έγκλημα και τις τηλεφωνικές γραμμές 090, έριξε προχτές<...>το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων, όταν αποκάλυψε πως ανώνυμη εταιρία, που υποσχόταν εξασφάλιση διαμονής σε διάφορα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, με πολύ χαμηλές τιμές, χρέωνε με υπέρογκα ποσά τους πελάτες της, καθώς τους υποχρέωνε να επικοινωνήσουν με γραμμές 090, στις οποίες όμως δεν απαντούσε ποτέ κανείς.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα `Μεσόγειος` πίσω από την εν λόγω εταιρία, που λειτουργούσε με την επωνυμία `Transet επικοινωνίες` βρίσκεται ένας 60χρονος κάτοικος Γλυφάδας. Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από σχετικές καταγγελίες στο τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων, η οποία ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές τόσο στην Γλυφάδα, όπου διαμένει ο 60χρονος όσο και στον Κολωνό, όπου είναι τα γραφεία της εταιρίας του.

Μέσω ιστοσελίδας όσο και με άλλους τρόπους (φυλλάδια ή spot σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς) η εταιρία διαφήμιζε προνομιακές υποτίθεται προσφορές σε ξενοδοχεία της Ελλάδας που αφορούσαν είτε διαμονή με 10 ευρώ το άτομο είτε εκπτώσεις 50%. Προϋπόθεση ήταν, ο ενδιαφερόμενος να επικοινωνήσει σε συγκεκριμένους αριθμούς 090 με χρέωση περίπου 1,5 ευρώ το λεπτό.

Όμως πολλοί, μεταξύ των οποίων και Χανιώτες που προσπάθησαν να τηλεφωνήσουν διαπίστωσαν είτε ότι περίμεναν πολλή ώρα για την σύνδεση, είτε εάν απαντούσε κάποιος στο τηλέφωνο, τους έλεγε πως η προσφορά έληξε και έκλεινε το τηλέφωνο. Στο μεταξύ βέβαια τα θύματα της απάτης είχαν χρεωθεί μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία καρπωνόταν ο επιτήδειος 60χρονος.

Σύμφωνα και με τον διοικητή της Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων κ. Νεκτάριο Ανδρεαδάκη, “το κόλπο ήταν τόσο καλά στημένο που ήταν σχεδόν αδύνατον να καταλάβει κάποιος την απάτη”. Επιπλέον η σχετική ιστοσελίδα της εταιρίας στην οποία παρέπεμπαν τα διαφημιστικά για τους όρους των προσφορών, ήταν άψογη αναγράφοντας πολλές λεπτομέρειες και στοιχεία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο εμπνευστής της καλοστημένης αυτής απάτης, αν και καταδιώχθηκε από αστυνομικούς, που είχαν στήσει μπλόκο στο σπίτι του στη Γλυφάδα, αναζητείται αυτή τη στιγμή από την ελληνική αστυνομία, καθώς έχει σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία για απάτη κατ` εξακολούθηση και κατ` επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024