Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΤην ένταξη του Τμήματος Τουρισμού στο Πανεπιστήμιου Αιγαίου εισηγείται ο Καθηγητής Πάρις Τσάρτας

Την ένταξη του Τμήματος Τουρισμού στο Πανεπιστήμιου Αιγαίου εισηγείται ο Καθηγητής Πάρις Τσάρτας

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα, που θέλουν τα Υπουργεία Παιδείας και Τουριστικής Ανάπτυξης να προωθούν την ίδρυση Τμήματος Τουρισμού πιθανόν στη Χαλκίδα, αλλά και την παράλληλη διεκδίκηση της έδρας από φορείς των νησιών Χίου και Ρόδου, ο καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Πάρις Τσάρτας, παρουσιάζει…

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα, που θέλουν τα Υπουργεία Παιδείας και Τουριστικής Ανάπτυξης να προωθούν την ίδρυση Τμήματος Τουρισμού<...>πιθανόν στη Χαλκίδα, αλλά και την παράλληλη διεκδίκηση της έδρας από φορείς των νησιών Χίου και Ρόδου, ο καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Πάρις Τσάρτας, παρουσιάζει τα ακόλουθα δεδομένα, τα οποία, όπως αναφέρει οφείλουν να λάβουν υπόψη οι αρμόδιοι, να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας και οι φορείς του τουρισμού.

Συγκεκριμένα:

  • Στο Τμήμα λειτουργεί από το 1995 η μόνη κατεύθυνση Τουρισμού σε ελληνικό ΑΕΙ, από την οποία έχουν αποφοιτήσει ήδη πάνω από 80 φοιτητές.
  • Το ίδιο Τμήμα λειτουργεί από το 1998 Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, το οποίο παρέχει πτυχία Master (έχουν χορηγηθεί περίπου 120) και Διδακτορικά (έχουν χορηγηθεί 5 και οι υποψήφιοι Διδάκτορες ξεπερνάνε τους 40).
  • Το Τμήμα διαθέτει τον μεγαλύτερο “πυρήνα” καθηγητών Τουρισμού σε ΑΕΙ στην Ελλάδα (6 με ειδίκευση και 4 με συνάφεια).
  • Το 2000 ιδρύθηκε το Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ), ενώ το 2006 έχει προγραμματιστεί η έκδοση διεθνούς (αγγλόφωνου) επιστημονικού περιοδικού στον Τουρισμό και η ανάπτυξη Σεμιναρίων από απόσταση.
  • Τη διεθνή και εθνική αναγνώριση της παρουσίας των Καθηγητών του Τμήματος στον Τουρισμό, την τελευταία δεκαετία, η οποία τεκμηριώνεται: α)Από το πλήθος των μελετών (πάνω από 40) και των ερευνών (πάνω από 30), β)από τις Δημοσιεύσεις και Συμμετοχή σε Διεθνή Συνέδρια Τουρισμού, γ) από την οργάνωση 2 Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων Τουρισμού στη Χίο (2000 και 2003), ενώ διοργανώνει το 24ο Συνέδριο του EuroCHRIE στη Θεσσαλονίκη (Οκτώβριος 2006).
  • Την μεγάλη εμπειρία, που διαθέτουν στην τουριστική εκπαίδευση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο οι Καθηγητές Τουρισμού του Τμήματος.
  • Στην πληθώρα των επαγγελματικών και επιστημονικών συνεργασιών, που έχουν επιτευχθεί με επιστημονικούς, επαγγελματικούς και αναπτυξιακούς φορείς, τόσο διεθνώς, όσο και στην Ελλάδα.
  • Στην υλικοτεχνική, εκπαιδευτική και κτιριακή υποδομή, που διαθέτει το Τμήμα (Αίθουσες πληροφορικής, μεγαλύτερο αριθμό Εκδόσεων Τουρισμού στη βιβλιοθήκη).
  • Στην απόφαση του Πανεπιστημίου Αιγαίου να συμπεριλάβει στο Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης (η οποία έχει τρία Τμήματα στη Χίο) ως τέταρτο Τμήμα ένα Τμήμα Τουρισμού.

Από όλα τα παραπάνω δεδομένα, καταλήγει ο Καθηγητής Τσάρτας καθίσταται προφανές ότι με Ακαδημαϊκά, Εκπαιδευτικά και Αναπτυξιακά κριτήρια μια τέτοια Σχολή θα έπρεπε να ιδρυθεί στη Χίο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024