Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠρόστιμα από τις γαλλικές αρχές σε έξι ξενοδοχεία του Παρισιού

Πρόστιμα από τις γαλλικές αρχές σε έξι ξενοδοχεία του Παρισιού

Πρόστιμα σε έξι μεγάλα ξενοδοχεία του Παρισιού επέβαλαν πρόσφατα οι γαλλικές αρχές για την προστασία του ανταγωνισμού, καθώς όπωςδιαπιστώθηκε υπήρχαν κρυφές συνεννοήσεις μεταξύ των στελεχών τους για τον καθορισμό των […]

Πρόστιμα σε έξι μεγάλα ξενοδοχεία του Παρισιού επέβαλαν πρόσφατα οι γαλλικές αρχές για την προστασία του ανταγωνισμού, καθώς όπως<...>διαπιστώθηκε υπήρχαν κρυφές συνεννοήσεις μεταξύ των στελεχών τους για τον καθορισμό των τιμών δωματίων, οι οποίες κατά μέσο όρο έφταναν τα 700 ευρώ τη βραδιά.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ανταγωνισμού της Γαλλίας, επιβλήθηκε πρόστιμο 284.000 ευρώ στο ξενοδοχείο Crillon, πέντε αστέρων, που συνήθως φιλοξενεί αρχηγούς κρατών και πρόστιμα που κυμαίνονται από 115.000 ως 55.000 ευρώ στα ξενοδοχεία George V, που ανήκει στον όμιλο Four Seasons, Ritz, που ανήκει στο μεγιστάνα των πολυκαταστημάτων Harrods, κ. Μοχάμεντ αλ-Φαγέντ, Plaza Athenee και Meurice του ομίλου Dorchester, και Bristol, που βρίσκεται κοντά στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Στελέχη των ξενοδοχείων αυτών διαπιστώθηκε πως είχαν τακτικές συναντήσεις και αντάλλασσαν e-mail, στα οποία μοιράζονταν πληροφορίες για εμπιστευτικές τιμές που έκαναν σε πελάτες τους.

“Κατέληγαν σε συμφωνίες για τη μέση τιμή των δωματίων και το βαθμό πληρότητάς τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά προχτές ένας αξιωματούχος του Συμβουλίου Ανταγωνισμού προς το πρακτορείο Reuters, ο οποίος συμπλήρωσε ότι “τα ξενοδοχεία μπορούν τώρα, εφόσον το επιθυμούν, να ασκήσουν έφεση στα δικαστήρια”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024